UIK kan hitta bättre

Ogonna Chukwudi spelar alltså inte med Umeå IK nästa säsong. Lite oväntat att det skulle dyka upp under söndagen, men beskedet som sådant har jag inga större problem med.

Ogonna har en del fina kvaliteter som fotbollsspelare, men har i mina ögon aldrig tagit det steget som jag hoppades på. Om Umeå IK siktar ännu högre än nästa år så behöver laget något som är lite bättre än den käre nigerianskan. Varken hon eller Konradsson slår sina ytterback tillräcklig ofta för att vara ett hot. Ogonna har fyra assist och tre mål i år. Konradsson har tre assist och lika många mål.

UIK har betydligt ”billigare” ungdomar som skulle kunna göra ett ungefär lika bra jobb som Ogonna.

I damfotbollen kan en riktigt vass ytter göra en oerhörd skillnad, något som exempelvis Bachmann och Jakobsson visade när UIK slogs med Malmö i toppen för något år sedan. Hjohlman och Hurtig behöver lite mer hjälp där framme. Jag har ingen aning hur hårt klubben kämpade för att behålla Ogonna, men klart står att detta förmodligen frigör pengar som kan användas på en ny ytter. Vem det blir återstår att se, men prickar klubben rätt kan detta visa sig bli ganska bra i slutändan.

Jag vill tacka den alltid så lättsamme Ogonna för sin tid i UIK, önskar henne lycka till i Örebro, och ser med spänning fram mot att se vem som skall ersätta henne.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.