Blixtanalys av UFC:s premiär

Vi bjöds på ett förväntat toppmöte redan i premiären, och efter matchen kan vi i varje fall konstatera att Dalkurd definitivt blir ett topplag. Jag tror absolut fortfarande att UFC också blir det, men de har mer att arbeta med och bevisa än vad gästerna har.

Från minut ett tog Dalkurd kontroll över tillställningen och ägde det mesta (typ allt) av spelet. UFC hade förtvivlat svårt att få igång något eget anfallsspel och gästerna utnyttjade sitt numerära övertag centralt på ett ypperligt sätt. På detta hade de också läst på om UFC:s vassa högerkant som närmast totalt neutraliserades.

I minut 40 valde Sandahl att plocka in Shaze (Winka ut) och gå över till tre centrala mittfältare. Med detta byte såg defensiven betydligt stabilare ut, även om Danny då i stället isolerades i anfallet vid de få tillfällen UFC stack upp.

Andra halvlek var bättre från UFC och laget kanske skakade av sig det mesta av nerver under pausvilan. Men det var trots detta ändå Dalkurd som förtjänade att vinna.

Spelmässigt hyfsat jämnt skulle jag endast påstå att det blev med Wennebro på planen under de sista minuterna. Han lyfte blicken och erbjöd ett längre alternativ i passningsspelet. Något som gav medspelarna tid och möjlighet att skapa något av värde offensivt.

Spelarbetyg kommer i framöver.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.