Svart för Umeå-fotbollen

Umeå har inte börjat fotbollssäsongen bra. UFC går på tomgång, lagen i den mellersta trean hade en tuff premiär medan div II-lagen inte direkt rosar marknaden. Bara IFK Umeå och Robban vann i helgen.

I den tre divisioner som dragit i gång på herrsidan har Umeå-lagen faktiskt bara tagit 13 av 48 möjliga poäng. En väldigt bedrövlig utdelning.

På damsidan började Umeå Södra säsongen lovande, men helgens insats skall enligt uppgift inte ha varit bra. I division I-premiären föll samtliga tre damlag.

Det vore inte fel om UIK styrde upp denna trista trend nu på torsdag…

6 kommentarer

 1. Tifoso

  Hur ser du på Dan Boters tweet: ”Man vet att en tidning står på klubbarnas sida och inte läsarnas när man skriver om individuella misstag, men inte skriver ut namn”? Läser artikeln på VK (som till och med saknar signatur, märkligt!) och kan konstatera att matchreferatet på UFC.se i jämförelse hänger ut Linus vid ett av målen jämfört med VK som inte omnämner någon av de defensiva syndabockarna vid namn överhuvudtaget.

  Kan ditt avslöjande om Umeå FC:s ovilja att göra rätt för sig ekonomiskt gentemot en del lokala klubbar, vilket sedermera dementerades i ett pressrelease men som kraftfullt ifrågasattes av just dig, ha resulterat i en mjukare linje från VK:s sida gentemot Umeå FC?

  Är mycket intresserad av att höra dina tankar här!

  • Markus Isacson (inläggsförfattare)

   I tidningen stod det vem som hade skrivit (inte jag), men på webben föll detta bort. Jag tycker i sak inte att det nödvändigtvis behöver framgå vem som har tabbat sig, men jag ser inte heller några problem med att det gör så. Ingen viktig fråga i mina ögon. Vad tycker du?
   Att mitt avslöjande om UFC skulle innebära en mjukare linje mot klubben är dock fullständigt uteslutet. Jag har inga problem att skriva vilka jag tycker underpresterat eller liknande. Har du något ”smaskigt nyhetstips” så är du också välkommen att tipsa om detta. Då lovar jag att kolla upp saken :).
   Att Boter framför diverse negativa konspirationsteorier om VK och Umeå FC kommer inte som någon nyhet. Känns i princip aldrig grundat i verkligheten även om han ibland kommer med lite nyheter.
   Tack för frågan!

 2. Tifoso

  Stort tack för ett rakt och ärligt svar. Keep up the good work! 😀

  Jag kan tycka att en klubb som UFC, med ambitionen att figurera på elitnivå, skulle må allra bäst av en något mer kritiskt granskande lokalpress. Det ställs rätt lite frågor kan jag tycka. Med det sagt är jag på inget sätt ifrågasättande till verksamheten som bedrivs men om man vill iklä sig rollen som stadens lag och få backning så krävs det en mer frekvent och informativ kommunikation ifrån styrelse och ledning. Här har ju både ni och klubben guldläge men verkar inte vilja ta chansen att skriva om och öppna upp för granskning.

  Återigen, cred för att du är rak!

 3. Olle

  Onekligen tungt för Umeå-fotbollen så här i början av serien. Vore kul om du kunde ge lite kommentarer och tippa dina favoriter till serieseger i de ”lägre” divisionerna. Dv.2 kryllar ju i år av bra lag med potentiella toppar i Boden, Sandviken, Ånge och Anundsjö (Umeå-lagen får ursäkta). I 3an står det väl mellan Assi, IFK Umeå och kanske Robban vad jag förstår? I Mellersta 3an kanske Timrå eller Friska Viljor. I södra 4an har ju Sörfors ett bra lag, men vill de vinna serien? Har annars hört att både GUIF och Täfteå har spännande lag, eller kanske Young Boys? I södra 5an har jag sämre koll men kanske Obbola eller Hörnefors? Annars verkar ju div6 bli den kanske intressantaste på flera år med 3 intressanta nystarter i Ersboda, Ålidhem och Team Thorengruppen, där favoriten nog lär vara Team Thorengruppen. Kan du inte skriva ett inlägg med dina tips? 🙂

   • Olle

    Fortsatt tungt för UFC och även samtliga(!) Umeå-lag i div.2-lag på herrsidan. Umeå IK är glädjeämnet när vi tittar på fotbollen i staden – kan det bli som i fornstora dar månne?

    Angående ’inför serierna’-reportage så verkar Gazetta Dello Sport den 7:e maj ha gjort en grej om lokala div.6-fotbollen 🙂
    https://www.facebook.com/TeamTGFotboll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.