Klart det är fiasko

En poäng på de tre inledande matcherna är givetvis en smått fiaskobetonad säsongsinledning för ett Umeå FC med långt mycket högre mål än så.

Visst har laget ett antal riktigt tunga skador, men trots allt ställdes en elva på planen som skall åstadkomma betydligt mer än den gjorde i går.

Jag hade bara möjlighet att se den andra halvleken, men förutom en bränd straff hade UFC oerhört svårt att spela sig fram till några riktiga farligheter – något som däremot gästande Skellefteå lyckades med vid ett flertal tillfällen. Det kollektiva försvarsspelet känns liksom inte synkat i UFC. Det är bara att springa mot backlinjen så öppnas luckor och farligheter alldeles för enkelt.

Samtidigt har offensiven liksom låst sig. Jämför man den andra halvleken med 6-1-matchen mot Skellefteå på försäsongen så är det en oerhörd skillnad i hur offensiven flöt då och nu bara slutar i att någon dribblar bort sig. Alternativet är den långa bollen på Danny, men varken från de centrala mittfältarna eller kanterna finns något som helst understöd. Det spelar ingen roll om Danny vinner förstabollen när han i princip helt saknar understöd och allt som oftast blir helt ensam där uppe.
Jag törs knappt tänka tanken på hur det skulle se ut om Wennebro också går sönder..

Nu väntar fullpoängaren Frej på söndag och mycket tyder just nu på att Umeå FC kan vara ordentligt på efterkälken redan efter fyra spelade omgångar.

Eller kommer vändningen?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.