UFC tvingas stänga

Umeå FC har länge haft en öppen gästbok på sin hemsida – men nu är det slut med det.

 

”Vi kan som arbetsgivare inte tillåta att våra anställdas arbetsinsatser kritiseras, betygssätts, ifrågasätts och till och med hånas, av oftast, anonyma skribenter på vår officiella hemsida som det idag görs”, skriver ordförande Håkan Bäckström på klubbens hemsida och fortsätter:

”Visst är det så att det även skrivs och tycks en del positivt kring våra anställdas insatser men överlag är det mest fokus på det negativa. Efter en dialog med representanter för våra anställda kan vi konstatera att detta påverkar berördas arbetsmiljö på ett negativt sätt alltför mycket och därför detta beslut.”

Lite tråkigt men samtidigt inte jättekonstigt. Vilken klubb på den nivån har en liknande gästbok?

7 kommentarer

    • Erik

      Och du är förstås en av de många ”proffs-tyckarna” på läktaren. Han startade i princip ett helt nytt lag förra säsongen. Jag tvivlar på att du var negativ när de slog Östersund med 2-0 på försäsongen? Det blir inte bättre av negativitet, bara värre!

  1. Tifoso

    Det allra mest beklagliga är formuleringen ”bristande arbetsmiljö” som argument för att köra med totalt stängda spjäll. Hela Umeås FC var det? Jo jag tackar ja…

    Supportrarnas röst på ett forum – därtill riggat av just Umeå FC på sin egen sajt i syfte att interagera med det fåtal personer som faktiskt löser biljett och skapar intresse för klubben, innanför rimlighetens gränser, självklart, vilket kanske missbrukats (dock inte vad jag kan minnas) – betraktas i motgång som ”bristande arbetsmiljö”. Det är ett enormt PR-mässigt självmål och bevisar hur lite de bryr sig om åsikter andra än de strömlinjeformade och medhårssmekande som uppenbarligen är jargongen nuförtiden.

    Man undrar vilka som tagit illa vid sig eftersom detta omnämns som en orsak. ”Lillebrors”-kampanjen är tillkommen av herr Wikström som vid åtminstone två-tre tillfällen BETT om idéer och tankar från supportrar i vissa frågor. Nu föll den kampanjen platt eftersom laget gjorde en slät figur i derbyt och det är knappast orimligt att påtala detta, vilket gjordes på ett helt OK sätt (återigen, har jag missat något så är det fel).

    I övrigt? Spelarna har kritiserats (med rätta, de har underpresterat tycker nog de flesta) och i vissa fall hånats. Det är fel. Dock ser jag inte problematiken i att förespråka vissa spelare utan att klanka ned på de som får (för mycket) förtroende. Ingår det inte i giget någonstans att kunna tåla kritik om man inte klarar av att slå en bredsida på fem meter i sidled utan press? Får man inte säga uppenbara saker som att vissa spelare verkar ha en fast plats i laget oavsett hur illa de presterar?

    Den som fått mest kritik är ju annars Sandahl, speciellt för sina vissa gånger märkliga redogörelser och matchtolkningar i media. Många ifrågasätter hans idéer kring fotboll och belyser detta. Till och med Arrigo Sacchi är mindre snarstucken och då skiljer sig prisskåpet en del dem emellan… Detta är alltså att skapa bristande arbetsmiljö, att vilja veta varför? Man blir ju mörkrädd.

    Dock köper jag absolut att en gästbok kanske inte är den optimala lösningen men har man valt den vägen att vandra så blir en U-sväng i frågan ett mycket tydligt svaghetstecken i denna period av motgång. Det är klubbens agerande som är beklagligt, inte att människor vågar tycka och tänka om vad som försiggår på planen.

  2. Szhlatan

    Hur kan man spela med EN gubbe på topp totalt isolerad från övriga medspelare.?..
    Redan denna galna ide’ var dömd att misslyckas på förhand… sen att inte kunna förändra uppställningen när det visat sig att denna ej fungerade visar på total avsaknad av fotbollskunskap.

    In med en TRÄNARE tack…

  3. Rödängare

    Tråkigt att FC:s gästbok läggs ner. Jag kommer att sakna Snicksnacks analyser. Om jag vore journalist på VK så skulle jag bjuda in Snicksnack till VK:s blogg! Vad säger du om det Markus?

    • Markus Isacson (inläggsförfattare)

      Det skulle mycket väl kunna vara intressant, men inte under namnet snicksnack 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.