UIK har hittat sin kostym

Att damfotbollsklubbar haft och har lite svårt att hitta sin ekonomiska kostym är inget nytt. Tyresö, Malmö, UIK – listan på någon gång konkurshotade klubbar kan göras lång. 2013 blev minusresultatet totalt 14 miljoner – men för UIK ett plus på hela 460 000. Näst bästa resultat hade Mallbacken långt efter med sina 73 000.

Även om UIK fortfarande måste visa ett positivt resultat den sista augusti (positivt eget kapital i balansräkningen) känns det nu verkligen som att klubben hittat sin ekonomiska kostym. En kostym som många andra klubbar verkar ha förtvivlat svårt att passa in i. Det råder ingen tvekan om att många damklubbar (och även herrklubbar) har svårt att se vilka begränsningar som finns på intäktssidan, men här tycks UIK verkligen ha hittat rätt.

Nu gäller att att klubben fortsätter på det här spåret, för på planen ser det ju redan minst sagt intressant ut.

2 kommentarer

  1. HaHo

    UIK måste alltså uppvisa att man har ett positivt eget kapital i balansräkningen 31 aug. i år.
    Det är inte samma sak som att redovisa positivt resultat i delårsrapporten. Det positiva resultatet måste vara så pass stort att man uppnår minst noll men helst bättre än så ifråga om eget kapital.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.