Helgsummering: Inte ens UIK…

Inte ens UIK lyckades vinna när kräftgången till stora delar i helgen fortsatte för Umeåfotbollen. 1-0 efter en minut och UIK blev utan poäng mot ett Kristianstad som laget brukar ha svårt för.

Umeå FC såg ut att äntligen gå mot tre pinnar, men nästjumbon Sylvia kvitterade på en sen straff som Johan Sandahl inte riktigt gillade.

– Jag vill inte kommentera straffen. Då anar du vad jag tycker om den, säger han i dagens tidning.

I morgondagens tidning finner ni ett längre snack med både Sandahl och ordförande Bäckström. Vad har gått fel, och finns det fortfarande förtroende?

 

Teg, MSK och Sandvik inkasserade nya förluster i tvåan och de parkerar nu på tre av de fyra sista platserna. Morön spränger sig in som trea från slutet. Att MSK och Sandvik skulle få kriga där nere misstänkte jag, men inte att Teg skulle göra det på nytt. Helgens 1-0 mot Piteå är dock inget att skämmas för så.

Vi får vandra ända ned till division III för att hitta en seger på herrsidan. IFK Umeå slog Alvik i seriefinalen och skaffade sig en tvåpoängsledning i toppen av norra serien.

Umedalen och Röbäck fick med sig tre pinnar från den mellersta trean vilket tog dem upp till sjunde och sjätte plats i tabellen. Spöland Vännäs och Lycksele på nedflyttning efter fem omgångar i samma serie. Lycksele med bara en poäng. I damettan är stackars Umedalen fortsatt helt utan poäng. Bättre då för MSK som i helgen åter tog tre pinnar.

Vi avslutar en rätt dyster helgsummering med något glädjande. Umeå Södra som i vintras höll på att försvinna slog Halmia med hela 4-0 och ser ut att ha alla möjligheter att hålla sig kvar i serien.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.