God morgon Spanien!

Casillas – Azpilicueta, Pique, Ramos och Alba VS. Cillessen – Janmaat, De Vrij, Vlaar och Indi kändes på förhand som en 5-0-seger, men i VM finns uppenbarligen inga regler att förhålla sig till – och framförallt inga gamla meriter att luta sig tillbaka mot. Sneijder visade att han definitivt inte är slut, Robben att han är lika snabb som han alltid varit och Van Persie hur otroligt bra han är skadefri. Jag trodde att den här turneringen kom för tidigt för Hollands nya generation och lite för sent för den gamla, men jag känner mig hyfsat motbevisad.

En regerande mästare har aldrig släppt in så många mål i en premiär och jag undrar hur tongångarna går i Spanien under lördagen. Casillas är slut/behöver en nytändning och Mourinho hade uppenbarligen rätt när han petade honom redan ifjol. Samtidigt visade Robben att firma Ramos/Pique knappast är turneringens snabbast mittbackspar, och när ytterbackarna fyller på blir de väldigt utsatta. Offensivt finns det knappast mindre att fundera på när Diego Costa tycks fundera på annat än fotboll och de andra inte kunde lösa upp den orangea muren.

Med detta sagt kan detta vara precis vad som Spanien behöver för att ”tända till”. De lär ju vara mer än måttligt laddade till nästa match och Chile lär behöva vara redo från start. Men gör Chile i stället 1-0 så undrar jag…

Avslutningsvis: Brasilen-Kroatien var riktigt bra, men det här var nog nästan ännu mer underhållande. Vad tror ni om England-Italien i morgon?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.