Det har Aguero, Neymar och Sanchez gemensamt

Jag tycker bara att det blir tydligare och tydligare nu: Ingen blir bättre av att spela med Messi. Argentinas allt annat än underhållande seger i går vara bara ett nytt bevis. Alexis Sanchez, Aguero, Higuain och Neymar har alla visat att de är världsspelare i andra miljöer, men när de placeras vid Messi är det som att de försvinner eller blir handlingsförlamade. Messi är fortfarande en oerhört bra spelare, vilket han ju visat flera gånger under VM, men det borde gå att få ut så otroligt mycket mer med all denna talang som exempelvis Argentina besitter. Ännu så länge har det för Argentina varit tillräckligt med Messis show, men jag tror inte att det kommer att vara så i nästa match..

Kvällens andra match blev med hjälp av galen amerikans glöd en väldigt spännande tillställning. Det kunde faktiskt ha gått hur som helst även om jag tycker att belgarnas stjärnor klev fram mer nu än tidigare och laget skapade klart fler chanser. Tesen att Belgien kommer att bli livsfarliga i detta mästerskap blir bara starkare, samtidigt som vi måste hylla USA:s oerhörda arbetsinsats. Förstå hur bra Sverige hade varit med samma inställning och förmåga att höja sig när det gäller.

En avslutande fråga: Vad ska man göra ikväll?

 

5 kommentarer

  1. Rickard

    Att påstå att Messi gör sin omgivning dålig är ju bara konstigt. Det vore intressant om du utvecklade din tes istället och försöka förklara/spekulera i vad som är orsaken till att dessa spelare som du nämner underpresterar, handlingsförlamade för att?

    Angående Argentina så håller jag med om att de har varit riktigt dåliga men att det knappast har något med Messi att göra. Som jag ser det är Argentinas problem deras mittfält, som inte har några konstruktiva spelare centralt utan det går alldeles för sakta och för mycket i sidled. Deras anfallsbesättning är löjligt bra men de andra lagdelarna är inte riktigt på samma nivå.

  2. jolle

    Logiken är alltså följande. Alexis Sanchez, Aguero, Higuain och Neymar gör bleka prestationer; Messis fel?

    • Markus Isacson (inläggsförfattare)

      Tycker man kan dra en sådan slutsats ja. Samtliga presterar betydligt bättre utan honom, och egentligen är det väl inte speciellt konstigt. Allt spel skall i såväl Barcelona som Argentina cirkulera runt honom och bygga på honom. Inget av lagen tycks ha något större gemensamt offensivt spel utan cirkulera runt hur den lille Argentinaren skall lösa lagets problem.
      Sedan kan/är det naturligtvis också så att andra faktorer spelar in. Barcelonas spel är ju knappast detsamma som det Udinese, Brasilien eller Mexico praktiserar/praktiserade.

  3. Mackan

    Ja vad ska man göra när det inte är fotboll på TV. Slog precis på burken och det första man ser är en galen miljöpartist. Hur ska det bli efter VM? Vi kommer att drunkna i alla politiska debatter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.