Ska UFC spendera mer pengar?

Såväl Kamara som Kamanor kan alltså vara på väg att lämna klubben om UFC/(kanske sponsorer?) anser att de inte har pengar till deras löner även i höst. Frågan jag ställer mig är om inte det kanske vore det bästa om man inte förlänger. Det finns definitivt sämre spelare i laget, men varför slänga iväg lönebudget under en säsong som redan är förstörd? Laget ligger för visso fortfarande i riskzonen nedåt, men det ska inte kunna bli så illa att de åker ur och då skulle dessa pengar kunna användas på ett mycket bättre sätt nästa säsong. Bryts kontraktet med dessa så skulle det också öppna upp för än mer spel med de lokala talangerna – och det är ju bara med dessa som grund UFC kan bli ett Superettanlag på sikt.

Om man nu väljer att ha kvar dem så hoppas jag inte att det bara blir säsongen ut. Då måste det finnas en plan där de också ingår i kommande säsongs lagbygge – annars känns det fullständigt bortkastat.

Johan Larsson har också ett utgående kontrakt, och även om han kanske inte är en nyckelspelare längre/just nu borde han vara given säsongen ut.

En kommentar

  1. GCK

    Länge sen det var kommentarer runt UFC, från tex VK! Gästboken stängd! Sandahls misslyckade värvningar! (Trots det får de chans på snart sagt alla positioner) Lokala spelare får allt mindre speltid!=Allt färre på läktaren! Klarar vi oss kvar????

    Johan Larsson (en spelare som innan Sandahl kom in i bilden visat att han kan göra skillnad! och dessutom skadefri hela säsongen) vill Sandahl inte ha av ngn outgrundlig anledning, det är ju uppenbart då han inte ges en chans trots bra inhopp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.