Semi 1: Hur reagerar brassarna?

Den stora frågan inför kvällens match är hur Brasilien skall reagera på att världens bästa back, Thiago Silva, och sin för offensiven klart viktigaste spelare, Neymar, saknas i kvällens semifinal mot Tyskland. Självklart finns det inget lag som klarar sådana frånfällen utan att det syns, men det kan ta sig uttryck i alla möjliga former. Växlar de övriga upp nu och tar ansvar, eller viker Hulk och grabbarna ned sig?

Ingen kan såklart göra Silvas jobb lika bra som honom, men brassarna besitter världens klart bästa mittbacksuppsättning. Redo för spel står i stället Dante från Bayern München som förmodligen skulle starta i alla lag förutom just Brasilien. Han är som sagt inte Silva, samtidigt som en backlinjen är något som man ogärna rör om och ändrar för mycket i. Men vore jag brasilianare så skulle jag dock mer orolig för offensiven…

För några år sedan trodde säkert det brasilianska fotbollsförbundet att offensiven var säkrad med både Pato och Andriano. En duo som med Neymar skulle utgöra delar i en fenomenal anfallsuppsättning, men så blev det ju som bekant inte och nu står de här i hemma-VM med en klart tveksam offensiv – Brasilien av alla lag!
Om Willian får äran att ersätta Neymar så är det ingen dålig ersättare, men han klarar knappast att täcka upp för Fred och Hulks uppenbara brister på samma sätt som Neymar faktiskt gjort under turneringen. Vi skall såklart poängtera att det inte är dåligt att ta sig till en semifinal i VM, men nu tror jag att det tar stopp.

I min spåkula kommer Brasilien att falla på en sämre offensiv när försvarsstarka tyskar nu står för motståndet. Jag kan fortfarande inte tycka att Tyskland har visat upp någon sprudlande fotboll, men några misstag bjuder de inte på och tillräckligt många bollar rullar in framåt trots en ganska fantasilös offensiv. Müller skulle jag sätta mina pengar på som matchvinnare, även om det såklart riskerar att framstå som oerhört fegt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.