Helt rätt tänkt UFC!

En varm semester är över, och Umeå-fotbollen är i full gång. Medan Umeå IK är allt annat än bra just nu så tycks Umeå FC ha fått full fart på grejerna. 8 raka utan förlust, 3 raka segrar och 14-3 i målskillnad är riktigt bra. Synd bara att…… Samtidigt har klubben också hunnit agera lite mer vad gäller lagbygget inför 2015. Vi tar det i tur och ordning:

Sudar ut – Augustsson in: Trist att tappa Sudar, men strategiskt är det nog helt rätt tänkt. En dyr lönepost försvinner för en lite mindre dyr samtidigt som klubben säkert får en liten slant i mellan. Sudar är yngre, men Augustsson har några år kvar samtidigt som Sudar förmodligen hade försvunnit hur som helst efter säsongen. Vi kommer förmodligen att bjudas på färre spektakulära räddningar, men få bättre kommunikation från den sista utposten. I mål räknat kanske +-0.

Oscar Sandström: Landslagsmeriterad, lokal och superspännande. Var det landar låter jag vara osagt, men det finns goda förhoppningar!

Fredrik Nilsson: 25-åring från Härnösand i tvåan. Stor, stark och har används på flera olika positioner. Luktar lite Allison-värvning, men det blir nog billigare och kanske har Sandahl fyndat? Med sina 192 centimeter lär han oavsett kunna bli användbar.

Där ligger vi nu. Återstår att se vem som blir nästa pusselbit inför 2015.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.