Tack – men du blir omöjlig att ersätta

När det inte kändes som att det kunde bli värre åkte UFC på nästa smäll – Danny Persson lägger av. Klubbens näst bästa målskytt genom tiderna, och denna säsong också lagkapten, har gjort sitt i klubben och lägger skorna på hyllan.

Naturligtvis är detta ett oerhört tungt besked för UFC. Persson har säsong efter säsong levererat på en nivå som tagit honom till toppen av Norrettans skytteliga oavsett hur det övriga lagt presterat. Det försvinner helt enkelt X antal givna mål, men också en bollvinnare att skicka den lite längre bollen på. En spelare som i mina ögon förtjänade fler säsonger i Superettan.
Simon Mårtensson kan fylla delar av luckan om  han blir kvar och håller sig skadefri – men de två tillsammans var seriens bästa anfallspar. Att plocka in en lika bra anfallare som levererar Danny-klass direkt håller jag som närmast omöjligt med UFC:s plånbok, men Sandahl får gärna motbevisa mig.

Med detta sagt tackar jag Danny Persson för sin insats för Umeå-fotbollen. Spelare som honom växer sannerligen inte på träd i den här staden!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.