Andreas Georgsson (S)

Tillsammans bygger vi Umeås framtid.

Vilka drabbas av de föreslagna höjninganra av skatten?

Vi kommer att höja skatten igen för att kunna satsa på välfärden.

En ökad skatt ger ett minus för den med höga inkomster, och ett plus för den med låga inkomster då pengarna återförs i andra system.

10 % går back på våra ändringar i förvärvsavdraget,

För den som tjänar 50 000 kronor i månaden betyder avtrappningen en skattehöjning på cirka 250 kronor i månaden.

Förvärvsavdraget är helt borta vid arbetsinkomster över 103 000 i månaden

Övriga 90 % av befolkningen går istället plus på skattehöjningen då sänkningen av andra avgifter och höjda ersättningar på andra områden ger ett plus i kassan, eller i genomsnitt 1 800 kr mer om året.

Det handlar om återställning i ersättningen vid VAB dagar, sänkt a-kasseavgift och avdragsrätt för a-kasseavgiften.

 

Etiketter: , , , ,

6 kommentarer

  1. werno

    Sagor kan du berätta för barnen. Ta en titt i dagens VK på sidan 18. Där hittar du en text från TT om följderna av den ändring av akassan som de rödgröna föreslår. Runt 3,3 miljoner svenskar får höjd skatt bara med det ingreppet.

  2. Andreas Georgsson

    IAF, som är ansvarig för att övervaka a-kassorna som är den som gjort beräkningen som du hänvisar till i VK. De har endast beräknat på A-kassans effekt. De har inte gjort en total effekt beräkning av vad hela paketet innebär.

    De siffor jag hänvisar till har tagit med effekterna av hela budgeten och har gjorts av riksdagens utredningstjänst.

  3. werno

    Att minus på ett håll tas ut av plus på ett annat gör inte att det inte finns vinnare och förlorare på individnivå. Lägg till detta all osäkerhet med de olösta budgetfrågorna.

  4. Andreas Georgsson

    Svar till werno (2010-05-06 18:20)
    Alliansen har sänkt skatter med 100 miljarder, den enda presenterade politik man uttalat är att fortsätta på den inslagna vägen och sänka med ytterliggare 100 miljarder.

    Alliansen ska presentera sin politik 1 månad innan valet.

    Vi presenterar en politik som satsar på struktur förändringar som skapar jobb och rättvisa. Vi omfördelar så att de som jag inkomster över 50 000 kr i månaden får betala mer och de som främst har de lägsta inkomsterna får mer.

    Visst det finns de som har inkomster från 25 000 kr som är med i en a-kassa med låg avgift som backar några få kronor.

  5. wwerno

    Att du inte hör vad alliansen säger, är en sak. Men hitta inte på vad de ska ha sagt. Och att du inte läser vad seriösa o kunniga granskare av de rödgröna förslagen tycker är förståeligt, men olyckligt – för dig. För din förkovran tipsas här om fredagens DN. Där kan du se dels Sveriges läge i ett krisande Europa – sid 2-3, dels Johan Schücks analys av kartellbudgeten. Ge gärna svar på frågorna där och skingra kartellens dimmor. Och så en påmminnelse om att vi nu tar oss upp ur en ekonomisk kris som stenhårt slagit mot Sveriegs exportnäringar, något ni glömmer i era förkastelsedomar.

  6. Andreas Georgsson

    Svar till wwerno (2010-05-07 17:09)
    1. Alliansen har presenterat att de vill fortsätta med sin politik och att fortsätta med fler steg i jobbskatteavdraget.
    2. Alliansen har sagt att de presenterar sin Valplattform i augusti.

    3. Vi har presenterat ett trovärdigt alternativ, där även icke populistiska åtgärder finns med. Rakt och ärligt.

    4. SEB har på uppdrag från SVT räknat på vår politik och konstaterar också att de majoriteten av de med inkomster upp till 30 000 kr går plus, sedan har du en kategori som går jämt upp eller några kronor back. Det är vid 40 000 kr som det märks en skillnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.