Andreas Georgsson (S)

Tillsammans bygger vi Umeås framtid.

Bättre sjukvård och skola

Vi vill att alla barn ska få den bästa undervisningen i skolan. Vi vill att alla som bor i Sverige ska få del av sjukvård av högsta kvalitet, som finns där när man behöver den och som man får del av efter behov. Vi vill investera för ett rikare liv för våra äldre, och ta bort den orättvisa pensionärsskatten.

Socialdemokraterna väljer bättre sjukvård och skola före fortsatt stora skattesänkningar:

  • Mer personal i vård och skola. Vi vill investera för fler anställda i förskolan, mer lärare och vårdpersonal så att kvaliteten och tillgängligheten kan öka. Vi satsar minst 12 miljarder kronor mer än regeringen på fler jobb i skola, sjukvård och omsorg.

     

  • Vård ska ges efter behov, inte plånbok. Vårdvalet ersätts med ett Hälsoval. Alla patienter ska kunna välja vårdcentral – men vårdbolagen ska inte kunna välja patienter. Universitets- och regionsjukhusen ska inte säljas ut. Tillgängligheten i sjukvården ska förbättras genom till exempel fler hemläkarbilar för barn och äldre, fler närakuter och fler kvällsöppna vårdcentraler. Vi vill förbättra tandvården för unga, genom att förlänga dagens avgiftsfria tandvård från 19 till och med 24 år och genomföra en satsning på förbättrad tandvård för äldre.
     
     
  • Högre livskvalitet för Sveriges äldre. Pension är inget bidrag. Vi kommer att avskaffa den orättvisa pensionärsskatten under nästa mandatperiod. Äldre ska ha rätt till fria hemtjänsttimmar utan att det krävs någon biståndsbedömning och de ska själva fritt förfoga över timmarna. Äldre par ska inte behöva flytta isär när någon av dem behöver särskilt boende. Vi vill också införa ett maxtak på 100 kronor för timavgiften i hemtjänsten.
     
 
 
 

Tycker du som jag att det är viktigt att vården fungerar och att vi har en skola som ser varje barn?

Rösta på Socialdemokraterna den 19 september.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.