Andreas Georgsson (S)

Tillsammans bygger vi Umeås framtid.

Löneökningar eller skattesänkningar

Ikväll i debatten sa Fredrik de som jobbar kommer aldrig att få mer i plånboken om man inte sänker skatterna.

Nu trodde jag att det fanns en avtalsrörelse, att vi faktiskt förhandlar om våra löner, eller ska lönerna frysas när skatterna sänks?

Sedan påstod han att det var kvinnorna som tjänar på skattersänkningarna, hur kan en skatesänkning just gynna kvinnor, vi har väl ingen kvinnoskatt?

Det är snarare avtalsrörelsen och de fackliga företrädarna som främst ser till så att inkomstskillnaderna mellan kvinnor och män minskar.

Vill du ha välfärd före skattesänkningar?

Rösta på Socialdemokraterna på söndag den 19 september.

Etiketter:

11 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Jag har lärt mig av en s kamrat till dig att facket är de som sätter minimilöner och det är dess huvuduppgift, det är arbetsgivaren som sätter lönen- DEN kan inte facket påverka=)

  2. Maria Skiddi

    …så den största löneökningen fick jag iom att jag gick UR facket å betalar till a-kassan å när alliansen tog över har jag 1483 kr mer i månaden bara där..så visst sjutton har JAG som kvinna tjänat på alliansens politik. Å min man som man- devs en ARBETARpolitik.

  3. Andreas Georgsson

    Svar till Maria Skiddi (2010-09-12 20:55)
    Individuell lön
    Lönen avgörs helt eller delvis utifrån en värdering av den enskildes arbete och arbetsinsatser. Den individuella löneökningen ska ske utifrån överenskomna kriterier och efter lokala förhandlingar mellan fack och arbetsgivare.

  4. Maria Skiddi

    Jag är 50 år, jag har varit både arbetslös och sjuk, men det är inte statsiskt, än så länge…självklart har jag haft det sämre då jag varit arbetslös och/eller sjuk än då jag jobbat. Det är ju helt olika situationer.

    De flesta i min ålder som fortf lever har haft ekonomiska och känslomässiga olika svängningar under sina liv. Dert kallas LIVET.

    Ang lönen- ja. Jag var ironisk, för i den disk jag haft med din s kompis skrev han att arbetsgivaren sätter lönen.

    Jag är FÖR individuell lönesättning. Kriterier? SJÄLVKLART, De ska vara uppnåeliga å möjliga att värdera.

  5. Maria Skiddi

    man ska åxå ha en möjlighet att som arbetsgivare klargöra för den anställde iom löne/utveckl- samtalen till VAD/VARFÖR man är anställd och om man inte ”vill” gå fortbildn tex, med utvärderingskrav-> ATT man tillgodogjort sig, OCH kan leverera- dvs bryta ner det teoretiska i praktiken- då kan man få mindre i löneökning.

    Den ”grå” massans tid är förbi inom kommunen, LSS ställer mycket höga krav på den service som skall ges och ord på papper skall ges i direkt servicesituation med kompetent personal

  6. Maria Skiddi

    Hej ”Anna”- ”den där Maria” ( läs jag, som står för sitt namn å ID) undrar på vilket sätt du tycker att hon har en trist syn på livet som du skriver?

    Kan försäkra dig om att jag har allt annnat än en ”trist syn på livet” Jag är en POSITIV OCH glad och ”snäll” person (shoot me)

  7. Maria Skiddi

    fast Anna,

    nu då jag läser IGEN, vad jag tidigare skrivit så TROR jag (?) att jag fångat essensen av ngt ”hotfullt”, dvs ATT man som anställd what so ever, förutom sina rättigheter- ÄVEN har skyldigheter= att leverera det den är anställd för.

    DET gör mig till ”arbetsgivarvänlig” å DET kan ju vara ett problem i vissa kretsar förstås.. =/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.