Andreas Georgsson (S)

Tillsammans bygger vi Umeås framtid.

Nu är det en vecka kvar och skillnaderna blir tydligare och tydligare.

Nu är det en vecka kvar innan valet. Många bestämmer sig denna sista vecka och alla vi aktiva i valrörelsen lägger nu in högsta växeln för att presentera våra alternativ för väljarna.

Jag tycker att det blir mer och mer tydligt att det är ett ideoligiskt val.

Vill du fortsätta på Alliansens egoistsika linje där prioriteringen är att se till så att jag som redan har ett arbete och en inkomst får det bättre. En linje där orättvisorna växer när de som tjänar mest får mest.

Samtidigt som de som har det svårast, får det allt sämre. En politik som gjort att vi har fått rekord hög ungdomsarbetlöshet och att antalet barn som lever i fattigdom bara ökar och ökar.

Alliansen säger att de ska satsa på välfärden ändå, har man i fyra år gjort precis tvärtemot, vår gemensamma välfärd har istället blivit sämre.

Alliansen vill inte ge mer pengar till välfärden de kommande fyra åren heller, utan tror att välfärden bara kan bli bättre genom höjda krav och effektiviseringar.

Vi vet bättre, det är ett samhälle som vi bygger tillsammans, som skapar ett välfungerande och framgångsrikt land. Ett land där du och jag oavsett bakgrund kan känna oss trygga.

Gemensamt kan vi använda våra skatter för en bra sjukvård, en bra skola, ett fungerande socialt skydd och för en trygg ålderdom.

Välfärden blir bättre om vi satsar på den, samtidigt ska vi ställa krav på kvaliet och se till så att vi effektviserar där det är möjligt.

Vi får en bättre skola om vi ökar antalet lärare, och minska storleken på klasserna.

Vi får en bättre förskola om vi minskar antalet barn i vaje barngrupp.

För personalen i vården är inte lönen alltid det viktigaste det handlar istället om att kunna känna sig trygg i att det finns tillräckligt med personal för att klara verksamheten, och att veta att jag kan vara ledig på min semester utan att mina kollegor går på knäna.

Tycker du att det är viktigare med en bra skola, en bra sjukvård, ett bra socialtskyddsnät och en trygg ålderdom?

Då ska du rösta på Socialdemokraterna den 19 september.

Vill du att jag ska representera din röst i kommunen, kryssa 29 Andreas Georgsson.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.