Gustav Didron, kampsportsbloggen

MMA på hemmaplan!

Det finns vissa händelser i livet som definierar dig som människa. Det kan vara att flytta hemifrån, första kontakten med motsatta könet, att gifta sig, få barn, få drömjobbet, att få en religiös upplevelse etc . Att för första gången gå in i ringen eller buren är för många fighters en sådan upplevelse. Månader av nervositet, prestationsångest och rädsla kulminerar i en eruption av adrenalin och endorfiner. Du vet att din motståndare väntar däruppe i ringen. Han eller hon har i månader tränat med endast en sak för ögonen, att spöa skiten ur dig! Men rädslan för motståndaren är alltid mindre än rädslan för att göra en dålig insats. Att dra vanära över klubben. Att svika dina tränare och dina kamrater som alla hjälpt till att göra dig redo. När gonggongen ljuder för första ronden och matchen är igång så försvinner nervositeten och ersätts av upprymdhet. En känsla av frihet och befrielse inträder. Ljuden runtomkring försvinner. Kicken som drar på är bättre än sex och droger på samma gång! Din kropp utsöndrar mer hormoner under dessa minuter än vad IBK Dalens innebandyspelare gör under en livstids lekande med plastboll och plastklubba. Du kommer i kontakt med djuret inom dig. De instinkter vi i vårt så kallade civiliserade samhälle gör vårt bästa för att trycka ned och förneka. De instinkter som har fått oss människor att överleva faror och strid genom miljontals år av hård kamp för tillvaron. De djuriska instinkter som idag är ersatt av högteknologi, överflöd och knapptryckande. Oavsett slutresultatet i matchen så är den som tar steget att gå upp i ringen eller buren en vinnare. Du har vunnit över dig själv, dina egna inre demoner och bevisat för dig själv och omvärlden att du har det som krävs. Du är nu med i ett broderskap av fighters som oavsett ursprung och klasstillhörighet har mer gemensamt med varandra än med omvärlden. Ett osynligt band av ömsesidig respekt binder dig och dina "gladiatorkamrater" samman. Att fightas i MMA eller fullkontaktkampsporter över huvud taget är inte för alla. I den här bloggen kommer du att få möta dem personer som bildligt talat är födda med det där extra paret pungkulor som krävs för att göra detta.

Tag fram din almanacka. Skriv ned i rutan för den andra maj att du skall befinna dig i Gammliahallen. Umeå skall få sin första kampsportsgala med professionell Mixed Martial Arts samt riktig hederlig thaiboxning, fullkontakt. Det blir inga halvmessyrer av MMA utan slag på backen, eller thaiboxningsmatcher med lightcontactregler. Den här gången är det på riktigt. Vi pratar om "Battle of Botnia", ett evenemang som alla som gillar fighting inte får missa.

7 kommentarer

  1. Kenneth

    Kommer att vara där det kan du fet lägga upp i skallen. De enda som oroara mig är att tanken på att ditt ansikte skulle skadas å få någon sorts defekt. Jag vill ju att du ska vara lika vacker som du e nu, för alltid.

    Jag ska då ha en regnbågsflagga i luften för dig.

  2. kyparn

    ”Din kropp utsöndrar mer hormoner under dessa minuter än vad IBK Dalens innebandyspelare gör under en livstids lekande med plastboll och plastklubba.”

    Fan va jag garva. Träffande och välskrivet annars också.

  3. Paodi

    Din text gav mig rysningar. 🙂
    Jag kommer självklart befinna mig där!

    Hoppas det blir en bra fortsättning på bloggen.

  4. Niklas.A

    Härligt! Äntligen får du ett mer publikt medium än Renyi´s klubbforum att glänsa med skarpsinne och humor!

    Battle of Botnia blir med största sannolikhet grymt med proffsregler och hårda fighters!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.