Gustav Didron, kampsportsbloggen

Flummande runt UFC 95

Per Eklund

Fan, fan, fan! Per Eklund knockad! Mest troligt blir Eklund nu utsparkad ur UFC efter förlusten mot Evan Dunham. Tråkigt för Eklund och svensk MMA som helhet. Per hade några fina låsförsök från guard innan katastrofen inträffade men ödet ville annorlunda. Hoppas att Per tar sig tillbaka efter denna förlust och att vi får se honom i framtida matcher även om det då blir i en annan organisation. Vårt svenska hopp i UFC står nu till David Bielkheden som har match framöver.

Demian Maia fortsätter att se övermänsklig ut. Utan att överdriva kan man nog säga att Maia tillsammans med Shinya Aoki ifrån japanska Dream har MMAbranschens bästa submissions. Chael Sonnen är erfaren och är precis som alla fighters från team Quest en riktig hårding. Hans gameplan var med stor säkerhet att hålla matchen stående med sin överlägsna stående brottning för att försöka slå ut Maia alternativt ta hem matchen på domarbeslut. Ett vackert svep och en sneaky triangelstrypning från Maia satte stopp för detta. Det kan inte vara långt ifrån en match om titeln för Maia i det här läget.

Den gamla mobbaren från serien ’the ultimate fighter’ Josh Koscheck blev fetknockad av en riktig mupp. Ibland händer saker i MMA som inte skall hända. Hans motståndare Paulo Thiago garvar väl hela vägen till banken efter det här. Thiago fick bonusen för ’knockout of the night’ på 40000 dollar. Mitt råd skulle vara att investera dem pengarna klokt. Går Paulo Thiago upp i oktagonen med ett liknande stående game igen kommer han att behöva pengarna för sjukhusvård och rehabilitering.

Diego Sanchez fradgatuggande och vrålande YES! YES! YES! till tonerna av Freddie Mercury var hysteriskt roligt. Den gubben måste som Cornelis sjöng, äta piller han köpt ifrån en ful typ. Då blir man en jättekul typ.

Dan Hardy vs Rory Markham matchen hade tillsammans det bästa paret ingångslåtarna i UFC någonsin! Markham knallar in till ’Amazing Grace’ med Dropkick Murphys (Paulo Roberto sade något annat och var som vanligt helt ute och cyklade) och Dan Hardy till ’England belongs to me’ med Cock Sparrer. Cock Sparrer i UFC! Jag blev rörd till tårar. Gillar ni gammal brittisk punkrock med attityd, utan en massa vegetariska pekpinnar, så är deras album Shock Troops ’the shit’. Dem slog aldrig riktigt igenom. Men med låtar om att dricka öl, slåss på fotbollsmatcher och jobba svart etc så kan man kanske förstå att mainstream skivbranschen drog sig för att signa dem. Är ni med i den i Umeå så populära tävlingen ’den som är mest politiskt korrekt när han dör vinner’ så strunta i Cock Sparrer.

Kul matchning förresten, Hardy vs Markham. Det blir alltid lite elektriskt i luften när man vet att någon kommer att vara medvetslös inom några minuter. Det är bara fråga om vem? Genialiskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.