Gustav Didron, kampsportsbloggen

Slaget om Skottland

Per Fridén, glad, redo och har precis tömt brottarörat på blod.

"It’s SHITE being Scottish! We’re the lowest of the low. The scum of the fucking Earth! The most wretched, miserable, servile, pathetic trash that was ever shat into civilization. Some hate the English. I don’t. They’re just wankers. We, on the other hand, are COLONIZED by wankers. Can’t even find a decent culture to be colonized BY. We’re ruled by effete assholes. It’s a SHITE state of affairs to be in, Tommy, and ALL the fresh air in the world won’t make any fucking difference!"
-Trainspotting

Vikingarna förlorade kontrollen över skottland någon gång på 1000-talet. På söndag är det dags att återta den. Nordic battlegroup åkte som vanligt på solsemester och raggar burkabeklädda brudar i afghanistan, vilket lämnade oss med endast ett val. Att ta fram det tunga artilleriet. Till Glasgow skickar Umeå och RenYi Per "The Forklift" Fridén för att i sin tredje professionella MMA match krossa allt kiltbeklätt motstånd, plundra deras whiskeydestillerier och lägra deras rödhåriga, tandlösa kvinnor.

På söndag smäller det. Galan i Glasgow heter "Sportfight Scotland". Matchen går i -77kg. Motståndaren är skotten John Quinn från klubben med det fantastiska namnet "Dinky Ninjas". Klubbens motto "kicking baws and breaking jaws" talar för att skottarna kommer att vara precis som man föreställer sig. Ärrade krigare som aldrig backar för en bra fight. Men det passar utmärkt för herr Fridén. Umeåfightern med smeknamnet "The Forklift" eller "Gaffeltrucken" har hittills manglat allt motstånd som ställts i hans väg. Efter att ha vunnit SM i shootfighting som amatör tog Per steget upp i den professionella buren och har där två raka vinster mot gediget motstånd på MMA galorna "The Zone". För intresserade så går det att ladda hem dessa galor gratis på www.thezonefc.com, och själv beskåda Fridén i aktion.

Per är precis som undertecknad ursprungligen från västkusten. Vi är mycket tacksamma över att detta enorma genetiska försprång ännu inte är klassat som doping enligt IOK. Pers fightingstil är likt gamla ryska stridsvagnar inte estetiskt vacker, men oerhört effektiv. Enkelhet, kraft och funktion. Lägg till detta en träningsdisciplin och en kondition som är något utöver det vanliga. Per är oerhört stark för sin viktklass . Faktum är att det tog nog över ett år innan jag accepterade att killen vägde under nittio kilo. Varje gång man brottades med honom så kändes det som om att brottas med en tungviktare. Per är i huvudsak en grappler. Han har stabil stående brottning med bra basic submissions på backen. Hans stående slag och sparktekniker för osökt tankarna till den avlidne före detta UFC mästaren Evan Tanner. Det är inte vackert och inte enligt skolboken men som med så många oortodoxa fighters så gör den personliga stilen att det fungerar ändå. Teknikerna är stenhårda och kommer ur vinklar där motståndaren inte förväntar sig dem. Det som utan tvekan är Pers främsta vapen är hans slag på backen. Hans "ground and pound" är elak. Inte elak på ett sätt som när någon tar din parkeringsplats eller stjäl sportdelen i din VK före dig. Per Fridéns ground and pound är elak som en scudmissil mot civilbefolkning, elak som Joseph Fritzl, elak som maktfullkomliga politiker som invaderar Polen eller vill bygga badhus på kajen. Kort sagt, du vill aldrig hamna under Per Fridéns hamrande nävar på backen.

Per kommer att mötas av en fanatisk skotsk hemmapublik. Som en mental förberedelse för detta försöker vi att simulera detta scenario när Per tränar. Det består i huvudsak i att vi när han minst anar det ropar skällsord från dem brittiska öarna i ansiktet på honom. Sitter ni på en riktigt klassisk skotsk eller brittisk förolämpning så lämna gärna denna som kommentar till bloggen för att vidga vår vokabulär och bidra till RenYi´s mentala träningsprogram.

2 kommentarer

  1. Jimmy

    allt från Braveheart lär ju funka, svordom eller ej. Per måste ju härdas mentalt oavsett han vill det eller inte om han hör ”SOME MEN ARE LONGER THAN OTHERS!” vrålat i sitt öra på klingande göteborgs-skottska. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.