Gustav Didron, kampsportsbloggen

Slaget om Skottland, del 2

’Vår högsta heliga nåd som beskyddar oss och våra ägodelar, rädda oss, Gud, från nordmännens vilda släkte som ödelägger våra riken’. -Desperata kristna munkar, back in the good old days…

Per Fridén och coach Tor Troeng har en del att stå i under veckoslutet. Mycket finns att förbereda inför en stundande vikingainvasion. Drakskeppen skall tjäras. Yxor slipas. Hjälmar putsas. Mjöden skall spetsas med de där alldeles speciella hallucinogena svamparna. Att finna en lämplig träl att blota till den enögde allfadern Oden blir dock allt svårare. Saknas en elevstödjare på Ersängsskolan efter helgen så fråga inte. Han är då på en mycket lyckligare plats. Mitt i dessa förberedelser så har dessa gentlemen hursomhelst tagit sig tid att svara på några frågor inför den professionella MMA galan ’Sportfight Scotland’ där Per Fridén fightas på söndag.

Först har jag några frågor till Tor. Du skall coacha Per i Glasgow men även en annan svensk fighter från Sverige nämligen Domingo från GBG MMA. Vad vet du om honom och hans motståndare?
– Domingo ska vara en ung lovande fighter som haft problem med skador en tid och nu ska han gå sin första match på nåt år. Han motståndare har jag ingen aning om, förmodligen en tuff jävla skotte.

Vad tror du om Pers chanser?
– Per kommer att köra över sin motståndare, jag tror på seger i första ronden.

Hur tror du att reglerna med boxningsring och armbågsstötar kommer att påverka Pers möjligheter? Och hur skulle du vilja att Per agerade i ringen på söndag?
-Pers game kommer inte att påverkas speciellt mycket pga av att det är ring och med armbågar, hans plan är att hela tiden gå framåt och lägga press. Kommer han få en chans att avsluta matchen så tar han den. Det är hans styrka som fighter.

Är Per aktuell för fler matcher i vår? Och i så fall är han aktuell för ’Battle of Botnia’ i umeå?
– Per är aktuell för the Zone i Göteborg den 25 april, dvs en vecka innan Battle of Botnia, Detta gör att han förmodligen inte kommer att kunna tävla på hemmaplan. Flera andra hemmafighters är dock klara för match och kommer att presenteras inom kort så håll utkik på Gurras förnämliga blogg efter fler nyheter.

Jag går över till kombatanten själv, Per Fridén. Hur har bantningen gått? Jag vet att du ligger väldigt lågt i kolhydrater. Hur många kilon kommer du att behöva ta i bastun?
– Bara bra även om humöret har sviktat lite emellanåt. Passar på att be alla som drabbats om ursäkt. Har bantat ner mig ca 4 kg sista veckan och de sista 3 borde försvinna när jag klipper vätskan ett dygn före invägningen. I annat fall blir det bastun.

Matchen går med armbågar i boxningsring. Dina två tidigare MMA fighter har gått i bur och utan armbågar. Hur påverkar dessa regler dina förutsättningar och dina förberedelser?
– Om det är bur eller ring spelar ingen större roll, vi har ring på Renyi så det har gått bra att träna på just det. Att det är armbågar den här gången gör att det är en sak till att tänka på, det blir ett extra avstånd att ta hänsyn till. Det blir lite nytt men å andra sidan får ju jag även armbåga honom så det känns helt ok.

Vad vet du om din motståndare och hans klubb ’Dinky Ninjas’?
– Han har gått 4 eller 5 matcher tidigare och har vunnit samtliga. Jag har troligen ett övertag både i längd och vikt men jag funderar inte så mycket över eventuella för och nackdelar, det är mina förberedelser som är viktiga. Jag måste ge honom cred för klubbens namn dock, e ju klockrent!

Vad är din gameplan inför matchen?
– Jag kör på som vanligt, kör över honom fysiskt och ger honom inget utrymme att kontra. Om det blir stående eller på backen spelar ingen större roll, jag skall ligga på hela tiden och nöta ner honom med slag och knän.

Vilken låt går du in i ringen till i glasgow?
– Det blir en överraskning, svensk hårdrock i alla fall.

Om jag säger en stor skummande skotsk bira, vad säger du då?
– Bara en?

Ok, hjälp mig här nu… Du har i fyllan råkat ragla in på Scharinska och raggat upp någon av det täcka könet. Några dagar senare så sitter du där på dejt med en brud från socionomprogrammet som iförd sin kulturella kofta vill rädda mänskligheten. Hur förklarar du varför du håller på med MMA där man slår folk på käften, utan att totalt paja dina chanser för framtida intimt umgänge?
– Ha ha ha, ja om vi ponerar att det är så det gått till så får man väl portionera ut MMA:n i små portioner. Typ: det är ju trots allt mest brottning och man tränar ju för att det är så allsidig träning och tekniskt krävande… Skämt åsido, jag är oftast ärlig med vad jag tränar och vad det innebär. Är väl iofs inte i alla sammanhang det passar sig att berätta att man slår sina polare på käften varje kväll och reser land och rike runt för att spöa andra likasinnade. De flesta tycker ändå att MMA låter spännande och gör de inte det får det stå för dom.

Några korta om Skottland:
Celtic eller Glasgow Rangers?
– E det fotbollslag?

Sean Connery eller Evan McGregor?
– Sean Connery

Braveheart eller Trainspotting?
– Trainspotting

En svensk transvestit eller en skotsk flerbarnsmamma?
– Får nog bli flerbarnsmamman då

Då återstår det bara att önska grabbarna lycka till och hoppas att även de moderna vikingarnas härjningar skall ge sådant gensvar att skottarna börjar be böner för att slippa oss nordmän igen!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.