Gustav Didron, kampsportsbloggen

Fallna hjältars återtåg

Karl XIIs likfärd

Det blev ett fallna hjältars återtåg för Per Fridén, Domingos Mestre och coach Troeng. Två snöpliga svenska förluster blev resultatet av Sportfight Scotland i Glasgow. Tor gav per långväga telefon en sammanfattning av matchförloppen.

Per dominerar skotten John Quinn stående i första ronden. Han får in en slagserie som tydligt skakar om skotten. Per får blodvittring och går in för att avsluta skotten med slag. Skotten försöker värja sig och kontrar lite på måfå med ett slag. Det träffar Per klockrent. Per går ner. Skotten tvekar en sekund innan han förstår att han har segern inom räckhåll och avslutar då jobbet med en slagserie. Domaren bryter. Seger till skottland och John Quinn från "Dinky Ninjas".

Domingos Mestre från göteborgsklubben GBG MMA, blev utstrypt av sin skotte på ett så kallat "anaconda choke". Domingos som tidigare haft problem med skador, drog upp en knäskada under matchen i momenten innan avslutet.

Galan ägde rum i en gammal kyrka i Glasgow. Runt 700 personer trängdes ståendes och sjungandes in i den lilla lokalen och stämningen skall enligt utsago ha varit mycket hög. Per var trots förlusten vid gott mod och kvällen skall ha förvaltats väl med stor förbrödring mellan skottar och svenskar i den skotska malten och humlens tecken.

Som den sanna krigare Per är så lyser revanschlusten redan i ögonen. Detta leder fram till det för Umeå glädjande beskedet att matchmakingen är igång för att få till stånd en match för Per på "Battle of Botnia", trots att detta tidigare inte ansetts vara aktuellt.

Mer svensk MMA har helgen bjudit på. K1 galan i Norrköping bjöd på en blandad kompott mellan MMA, thaiboxning och professionell boxning. Carlos Prada ifrån Pancrase gym, Sthlm vann över norrköpingsfightern Tobias Hellström på triangelstrypning. Joakim Engberg ifrån GBG MMA vann över britten Kevin Reed på "rear naked choke". Ilir Latifi körde över en stackars portugis och vann sin andra match i karriären på TKO. Ilir Latifi, lägg det namnet på minnet. Den grabben kan gå precis hur långt som helst. Fantastisk brottning, fantastisk styrka, explosivitet, teknik, tuffhet och psyke. Grabben från Malmö har rubbet. Dessutom har han att brås på. Ilirs storebror Arben Latifi var en av pionjärerna i Sverige med fina meriter inom Shootfighting, BJJ och MMA. Den benhårde Arben vann bland mycket annat en omtalad holmgång i den legendariska Finnfight galan i Finland mot ingen mindre än David Bielkheden, vår svensk i UFC. Så bra sparring är ingen bristvara för Ilir.

När man är på plats och ser en fighter gå upp i ringen live så förmedlar han en viss känsla till oss åskådare. Arben gjorde det på sin tid. Man kände en kall kår, en rysning, en förnimmelse om den urkraft som är på väg att släppas lös däruppe . Ett löfte till den stackars saten i den andra ringhörnan om att det här är på allvar. När jag såg Ilir göra sin debut på Superior Challenge i fryshuset så var känslan den samma. Och urkraften släpptes mycket riktigt lös.

2 kommentarer

  1. Paodi

    Tråkigt att det blev förlust, men man säger väl att det är förluster man lär sig mest av. Hoppas att det blir en match på BoB!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.