Gustav Didron, kampsportsbloggen

Battle of Botnia – Bakom kulisserna

Paraparaapapaappaaaaaaaaaaaaa! Trrrrmmmtssschhh!

Ursäkta att den senaste uppdateringen dröjt betydligt. Det verkliga livet dök upp och krävde tid och uppmärksamhet lika diskret som en rostig skruvmejsel uppkörd i röven. Nyheter finns dock. Jag har lovat Nisse Lundmark att inte skriva om UFC 96 för att inte "spoila" (avslöja resultatet) för honom. Han tillhör den kategori fightfans som fortfarande föredrar att se galorna någon vecka efter att dem gått av stapeln trots att dem numera sänds i direktsänd tv. Hade dessa bakåtsträvare levt på femtiotalet så hade dem stängt av radio luxemburg en timme innan Ingo knockade Floyd med orden "jag väntar tills den släpps på rullbandspelare eller stenkaka. Kom vi går och lyssnar på "Flottarkärlek" med Snoddas istället och spelar backgammon". Varför inte i dessa mörka varseltider helt enkelt bojkotta sändningarna helt och hållet och låta någon fri teatergrupp repetera in och gestalta UFC 96 "Rampage vs Jardine" på Sagateatern lagom till skolavslutningen? Det skulle skänka välbehövliga arbetstillfällen. Översätter någon den till Samiska så kan vi nog till och med få EU bidrag.

Arbetet bakom Battle of Botnia rullar på. Hemsidan har fått sin ram och kommer med tiden att fyllas med innehåll. Adressen är

www.battleofbotnia.com

Galans huvudansvarige arrangör är den driftige umebon och thaiboxaren Johan Borsén. Han koordinerar ihop de spretiga viljor och strävanden som är inblandade i arrangemanget. Det går vilda rykten om att arrangören själv skall gå upp i ringen samma kväll men ingen match är i skrivande stund lagd så det får stå obekräftat tills vidare. Att konsultera i MMA frågor har herr Borsén klubbkamraten Tor Troeng, som borde vara bekant för svenska fightfans vid det här laget.

Matchmakern för MMA matcherna på Battle of Botnia är Manos Terzitane. Manos är matchmaker på Superior Challenge i Sthlm och har även anlitats av K1 inför deras MMA satsning. Hans främsta bedrift är nog trots allt att han var den som lyckades förhandla in den förste svensken i UFC! Det sista är talande för denne mans inflytande och kompetens inom MMA branschen. Denne tvärhand höga grek från Stockholm är så långt ifrån en skum "Don King" stereotyp av en fightmanager man kan komma. Manos är supertrevlig, öppen och oerhört professionell i sin roll. Det är ett tecken på kvalité för Battle of Botnia att man valt att arbeta med denne man.

"Den tredje mannen i ringen" brukar han kallas, domaren. På Battle of Botnia så heter MMA domaren Marko Leisten. Marko kommer ifrån det legendariska Finnfighters gym, Åbo, Finland. Han är det nordiska överhuvudet för den världsomspännande organisationen "Shooto" som har sitt säte i japan och han är även ansvarig för de berömda Finnfightgalorna i vårt östra grannland. Leisten är i mina och många andras ögon nordens absolut bästa MMA domare. Han utstrålar en naturlig auktoritet i ringen samtidigt som han är oerhört diskret i sin myndighetsutövning. Han utför en strikt kontroll över matchen utan att synas och ta över. När han inte behövs så märker man inte av honom, utan Leisten låter de två som fightas vara matchens huvudpersoner. När han behövs så kliver däremot in med rutin och fasthet och visar att det är han som bestämmer i ringen. Att man valt att flyga in Marko Leisten som domare är ytterligare ett tecken på att man velat skapa ett arrangemang i Umeå med trovärdighet och tyngd.

Ett obekräftat rykte säger att kampsportssveriges älsklingsfjolla nummer ett Musse Hasselvall (rallarsving, yipi kay yeah mm) är tillfrågad och har visat intresse för att komma till Umeå och vara speaker och "ring announcer" på Battle of Botnia. Det hade vart strålande om så blir fallet! Att inte gilla grabben som har gett hotellrumsbrottning ett ansikte, gått in i ringen iförd kroppstrumpa och som låter kramen till motståndaren efter matchen vara dubbelt så lång som matchen själv, är som att tycka illa om björnungar eller labradorvalpar. Som jänkarna säger "You´ve got to love that guy!"

Så fort en matchning blir klar eller några andra nyheter tillkommer runt galan så hamnar det här på bloggen. Jag lovar på heder och samvete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.