Gustav Didron, kampsportsbloggen

Röbäcks egen Hellraiser

Jonas ”Hellraiser” Hellqvist

Tredje matchen är spikad! Gammliahallen får ’röbäcksfrämmat’ och vi pratar inte om menstruation. Röbäcksgrabben Jonas "Hellraiser" Hellqvist, RenYi möter Mikail Karan från STHLM Shoot. Matchen går i -87 kg. Stockholmaren Karan gör sin proffsdebut på Battle of Botnia. Karan har nått framgångar som amatör med en SM titel i shootfighting som grädde på moset. Jonas Hellqvist har varit med lääänge i kampsportssammanhang. Någon gång efter att inlandsisen dragit fram, Lennart Hyland blev programledare och man börjat experimentera med färg i televisionen så inledde "Hellraiser" sin tävlingskarriär med ett SM guld i Sanshou (kickboxning av kinesisk modell vilket tillåter kast och svep). Jonas följde upp Sanshou karriären med några vinster i Thaiboxning och två vinster i MMA. Varav den ena mot den helsköne bajensupportern tillika krigaren Martin Lavin från Fightzone STHLM (Tidigare Brasa STHLM). Hellqvist är en komplett fighter. God thaiboxning stående med hårda sparkar och knän, bra brottning med explosiva nedtagningar och ett effektivt markgame. Jonas knästötar har lett fram till en knockout efter endast sju sekunder i en thaiboxningsmatch samt även skänkt undertecknad ett brutet näsben. Det finns krut i dem där benen med andra ord! Jonas teknik kombineras med en envishet och styrka endast förärat de humanoider som befinner sig inom "västerbottnisk lantras" begränsade genpool. Kusingifte i röbäcksområdet är tydligen inte alltid av ondo. För Hellqvist talar rutin och erfarenhet, för Karan talar vilja och hunger. Mitt tips är, vinst till "Hellraiser" genom slag på backen, ground and pound, rond 1.

För Jonas "Hellraiser" Hellqvist så räckte det inte med att kramas med avklädda män på fritiden på RenYi. Han är nu snart färdigutbildad sjukgymnast vilket innebär att han klämmer på avklädda karlar en stor del av sin vakna tid. Ibland i livet försöker vårt undermedvetna förtvivlat att säga oss något.

Den tidigare utlovade domaren Marko Leisten har tyvärr blivit tvingad att lämna återbud till Battle of Botnia på grund av andra åtaganden. Han kommer att få en kvalificerad ersättare. På vems lott det faller är ännu oklart.

Biljetterna till galan släpps 24 mars. Dem kommer att gå att få tag i på "Budo och fitness", "The Store" samt på galans hemsida battle of botnia

2 kommentarer

  1. Joakim Widell

    Jag undrar lite om hur man ska gå till väga för att bli en Announcer/Speaker. Och finns det några kända svenska utövare av detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.