Gustav Didron, kampsportsbloggen

Return of the Gladpack

Undertecknad och Tomas ”Gladpack” Bäck dricker julmust efter Finnfight X.

Jag skulle vilja inleda det här inlägget med att hälsa till er nya läsare som läser vad jag skriver via www.mmabloggen.se ! Det känns jättekul att Patrick (Jenk) på MMAbloggen ville sprida mina dumheter till läsare utanför Västerbotten! Jag vill ta chansen att poängtera att den här bloggen är skriven i Umeå, av en umebo, och ursprungligen för läsekretsen på Västerbottenkurirens hemsida. Jag har inga som helst ambitioner att verka opartisk, objektiv eller professionell. MMAbloggens läsare får ha överseende med att inte hänga med på tugget ibland när jag refererar till lokala umeå fenomen. Ska jag skriva journalistiskt, objektivt och seriöst så får någon dega upp! "Show me the money", så kan jag villigt prostituera min själ.

Nästa umefighter ut på Battle of botnia är en gammal bekant för er som följt min blogg senaste månaden. Minns ni finlandsvensken som blev inlindad i gladpack, satt i baksätet i en bil i femton timmar, tvingades att basta med Peter Siepen för att slutligen vinna en stor submissiontävling. Jajjemen, gladpackfinnen är tillbaks. Tomas Bäck från RenYi möter Nicklas Bergman från Märsta Alliance, Propainers MMA. Matchen går i -61 kg. Bäck är en utpräglad submissionfighter och Bergman har en bakgrund inom thaiboxning och kickboxning såväl som submissionwrestling. Vem vinner det här? Jag ger Bäck fördelen på backen och Bergman fördelen stående. Den som lyckas genomföra sin taktik och gameplan tar hem det.

Nedan följer en länk till Bergmans match på M1 galan i finland. Jag bifogar även några klipp på Jonas Hellqvist motståndare Mikail Karan där han visar att han har bly i nävarna och gör processen kort med några motståndare i amatörmatcher.

Jag fick en fråga av Joakim Widell om hur man blir speaker/ringannouncer och vilka som är det i Sverige. Att vara speaker på galor är ännu inte något som någon kan livnära sig på i Sverige. Ett fåtal kan göra det utomlands. Bröderna Michael och Bruce Buffer är väl det kändaste exemplet i staterna. Frågan är om ens den skrikande galna kärringen i Pride i Japan kunde leva på jobbet. På Superior Challenge i STHLM så har dem valt komikern Janne Westerlund, känd från STHLM live bland annat. Han gör ett skitbra jobb tycker jag personligen. I Göteborg på The Zone har dem haft Andreas Bruzelius som skriver på fightermag. Det är väl en betydligt mindre erotisk upplevelse att lyssna på honom då men han är insatt i sporten. K1 har ju den hatade och älskade Paulo Roberto som alla har olika åsikter om. Boxningsgalor har ofta riktigt proffsiga och "old school" speakers där det verkligen lyser igenom stor kunskap och erfarenhet. Olof Johansson från Ingemar Johanssons gamla klubb Redbergslids boxningsklubb är ett exempel på en elegant i branschen men inom boxningen finns det många fler. Jag hoppas att jag har gjort dig lite klokare Joakim. Börja med att jobba gratis på småtävlingar och försök bygga dig ett namn. Gör du ett bra jobb så kommer det säkert att leda till större grejer. Det finns inga pengar i sporten i Sverige än så länge men det kommer! Lycka till!

Nicklas Bergman i M1, rond 1

Rond 2

Mikail Karan, Shootfighting

Mikail Karan, SM-fight Shootfighting

En kommentar

  1. Brännvinsadvokaten

    Kommer Frank Dux till Battle of Botnia? Han har ja ändå vunnit 500 fullkontaktmatcher utan regler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.