Gustav Didron, kampsportsbloggen

Lilja forever

Vännäs finest… Simon Norberg

Liljaskolan i Vännäs fostrade inte bara snusande epa-traktorförare på nittiotalet. Man lyckades även klämma fram en fighter. Vännäsgrabben och RenYi fightern Simon Norberg gör sin proffsdebut på Battle of Botnia. I motståndarhörnan står en annan proffsdebutant i Rodrigo ’Pitbull’ Vasquez ifrån Hilti Rinkeby. Matchen går i -77kg. En episk uppställning. Vännäs mot Rinkeby. En handrollad Volvo 240 med flames mot en snodd BMW med bling. Fulsprit mot gräs. ’Hä ä ba bulla’ mot ’gussar och parra’. En match som helt klart har potential att bli ett regelrätt krig. Hilti släpper inte ifrån sig några duvungar precis. Dem har några av Sveriges absolut bästa fighters i sitt stall och har sedan grundaren Rickard Anderssons dagar i buren på nittiotalet åtnjutit stor respekt runtom i norden. Vasquez kommer till norrland för att ta sin första proffsskalp med sig hem till Hilti. Simon kommer aldrig att vika ner sig på hemmaplan.

Simon är en grappler med stabil brottning och markkamp. Hans boxningstekniker osar mer ’street experience’ än teknisk finess vilket i MMA inte behöver vara någon nackdel. Med ett par rejäla pungkulor kan man slå världen med häpnad, oavsett om det är på parkeringen bakom gatuköket eller i MMA ringen. Vasquez verkar även han vara en stabil grappler. Hans slag och spark tekniker är för mig ett okänt kort. Men om smeknamntet ’Pitbull’ indikerar någonting så kan man nog vänta sig att Vasquez kommer att bjuda upp till dans i Gammliahallen.

Submissionwrestling
Rodrigo Vasquez vs Reza ’Maddog’ Madadi

För er som vill se Simon in action så bifogar jag en länk till hans amatörmatch i Shootfighting i Stockholm. Lägg märke till kommentaren som någon anonym person lagt till under filmklippet. Den är obetalbar! Snacka om ’flödder’ och ett tangentbord i skön harmoni! Don´t do drugs… Drugs are bad… mmmkay…

Simon Norberg vs Peter Mårtensson

Vem som blir ringdomare på MMA matcherna på battle of botnia är spikat. Det blev en annan finsk Marko än den tidigare planerade Marko Leisten, nämligen Marko Gyllenland (tidigare Ervasti). Marko är förutom en mycket erfaren domare och chefredaktör på tidningen Fighter även en fighter själv. Han tränar för fullt för sin comebackmatch i MMA på ’The Zone’ i Göteborg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.