Gustav Didron, kampsportsbloggen

When in rome…

Glada gossar från RENYI efter Grapplingligan i Skellefteå

When in rome, do as the romans…

Det finns vissa saker du förväntas göra på olika ställen I världen. I Paris besöker du Eifeltornet. På Mallis badar du och blir full. I London käkar du fish and chips. I Norge klubbar du sälungar och i Skellefteå… Där finns den… Du måste pröva den… Den kulinariska läckerheten det tog generationer av skelleftebor att med sin enade tankekraft förfina och utveckla till fullo… CALSKROVE! En dubbel hamburgare med pommes frites och alla tillbehör inbakad i en calzone. Vi tog det kollektiva beslutet att pröva detta missfoster till maträtt. Det gör man en gång och aldrig mer. Aldrig mer. Aldrig mer…

Skellefteå invaderades under söndagen. Bil efter bil av submissionbrottare anlände till Eddahallen. Febril aktivitet rådde. Grapplingligan för norra norrland anordnades för första gången i skellefteå. Reglerna är enkla. Matcherna går om fyra minuter. Bara brottning, inga slag och sparkar. Vinst på ledlås eller strypning. Ingen poängsättning överhuvudtaget. Detta leder till match efter match av oavgjorda resultat. Många går in och fegkör dvs är passiva för att dem är nöjda med ett oavgjort resultat. På vanliga submissionwrestlingtävlingar så får man poäng för kast, nedtagningar och positioner på marken vilket innebär att man i stort sett alltid kan utse en vinnare.
Umeå var representerade av RenYi och Iksu kampsport. Umeågänget skötte sig utmärkt. För många var det deras första tävling. Nerverna spökade. Många av våra killar hade endast tränat någon termin men ville ändå upp på tävlingsmattan. Detta fyller ett gammalt slitet öga med glädjetårar då det innebär att våra nya grabbar har entusiasm och pungkulor. Återväxten är räddad! En hysterisk mängd matcher avklarades, och jag skall inte ens försöka ge någon form av matchreferat då det skulle inneburit ett utslitet tangentbord och ett blogginlägg á la trilogin om härskarringen.

Skellefteå är på gång inom våra sporter! Mycket roligt faktiskt! Den utmärkta BJJ utövaren Alex Landoni har flyttat dit och verkar styra deras fighters på Team Neves BJJ i rätt riktning. RenYi har stått relativt ensamt i närområdet som hårdsatsande klubb men det kommer nog inte dröja länge förrän vi kan ha lika känsloladdade MMA galor mellan Skellefteå och Umeå som hockeyns matcher mellan Löven och Skellefteå AIK.
Ante Stål, lägg det namnet på minnet. Det är namnet på grabben som kommer att sätta Skellefteå på MMA kartan på allvar. Med en bakgrund som grekiskromersk brottare har han en grym fysik, fina kast och bra balans. Han såg riktigt vass ut på tävlingen. Får denne unge herre till sin boxning kommer han definitivt kunna bjuda upp till dans i MMA ringen framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.