Gustav Didron, kampsportsbloggen

Carnérus intar Uppsala

Kim Carnérus drar på för kung och fosterland på K1 i Luleå

’Geezerz need excitement
If their lives don’t provide them this they incite violence
Common sense simple common sense’ The Streets

På lördag nu den 11 april går thaiboxaren och boxaren Kim Carnérus ifrån RenYi, Umeå sin 25 match i sin fightkarriär som bestått av en pyttipanna av boxning, thaiboxning och kickboxning med lowkicks. Galan heter Fightnight Gladiators och går av stapeln i Uppsala. Kim möter hemmafightern Emil Mickelsen ifrån Hilti Uppsala. Matchen går i -71 kg under svenska thaiboxningsregler utan armbågsstötar. Mickelsen har gått sina senaste matcher i thailand och kommer säkerligen att komma till fighten med en slajdig solbränna och en slipad toppform. Carnérus är byggd som en pansarvagn. En liten fräknig hulken. Som i alla Kims matcher kommer motståndaren Mickelsen därför att ha ett längdövertag Kim brukar kompensera detta bra med en mycket rörlig thaiboxningsstil med aktivt fotarbete. Mickelsen är hemmaboxare vilket som i alla bedömningssporter innebär en enorm fördel. Kim kommer att behöva dominera den här matchen från början till slut för att ta hem spelet.

Carnérus har kämpat med skador en tid. Under K1 galan i Luleå lossnade en stor benbit ifrån Kims skenben under en sparkväxling. Benbiten låg löst under huden och skavde mot kött och ben. Kim försökte köra en rond till efter det inträffade men tvingades sedan bryta. När en fighter bryter en match är det ofta av en reell orsak. För den som sitter på läktarplats eller framför TV´n kan det vara lätt att döma ut fighters som "fega" eller liknande i sådana situationer för att man inte förstår vad som händer i ringen. Otack är den armes lott. Det är med andra ord en revanschsugen umekrigare som åker till uppsala för att läxa upp sörlänningen Mickelsen.

Fightnight Gladiators är en av de större thaiboxningsevenemangen i Sverige. Fighters från Rumänien, Thailand, Ungern och Litauen möter fighters från hela Sverige på galan. Draglåster är Elias Daniel som figurerar på Eurosport med jämna mellanrum. En seger för Kim här och speciellt en dominant sådan eller en knockout skulle säkerligen öppna en del dörrar för fler matcher för Carnérus i norden.

För er som inte sett Kim in action så bifogar jag en länk där Kim möter den duktiga franska fightern och SM silvermedaljören Mathieu Imbert från Fighter Muay Thai, Göteborg.

Del 1

Del 2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.