Gustav Didron, kampsportsbloggen

Carnérus seger och damer i ringen

Riktiga ringdamer utan rondskyltar. Gina Carano visar var skåpet skall stå.

Umeås främste aktiva thaiboxare Kim Carnérus vann sin match i Uppsala för någon vecka sedan mot Emil Mickelsen från Hilti Uppsala. Kim tog sig tid och svarade på några frågor.

Beskriv matchen lite snabbt rond för rond. Hur var motståndaren tekniskt? Vad körde du för taktik? Märkte du av din skada?

-I första ronden kom jag in på perfekt distans i mitt tempo. Det bara rullade på. I andra ronden likadant. Jag satte flera höger rundhus (sparkar med skenbenet) och det kändes ingenting i skenbenet där skadan sitter. I rondvilan t. tredje berättade Johanna att jag vunnit rond 1 och 2 och jag ville lägga mig på defensiven. Efter lite klarspråk förstod jag att jag inte kunde ’vara bekväm’ mot hemmafighter så jag jobbade på och gick mycket gå på kroppen. Johanna såg hans tandskydd åka allt längre ut för varje kroppsslag men han gick aldrig i golvet. Killen var duktig och kylig med bra thaistil och snabba sparkar men jag jobbade med vinklar och var hela tiden steget före. Kändes riktigt bra.

Vad är dina planer framöver? Några matcher bokade?

-Jag ska snart operera skenbenet så nu tar jag en dag i taget. Självklart så vill jag fortsätta matcha men samtidigt så måste man inse att var sak har sin tid. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Du var inte den enda norrlänningen på fightcardet. Hur gick det för Petter Wallin från Sundsvall?

-Petter vann sin match men den gick före mig så jag hann tyvärr inte se något. Vi diggar Sundsvallsklubben, de hjälpte oss med både det ena och det andra. Norrlandsklubbar ska hålla ihop!

Ok… Ringbrudarna… vi måste ju ta upp det. Tillgodosåg dem ditt krav på inga ringdamer?

-För mig är det självklart att vi som utövare måste börja ta ett större ansvar för vår egen sport. Arrangören blev förvirrad och ville inte visa den minsta förståelse för mitt önskemål.

Vad blir nästa steg i ditt nya politiska aktivistliv? Kräva ekologiska boxhandskar? Bränna korvståndet på läktaren? Könskvotera publiken?

-Jag har inte ätit kött sedan jag var 5 år gammal men om du vill äta korv så ska jag inte hemsöka dig. Korvståndet får alltså stå kvar! Det där med ekologiska boxhandskar ska jag dock ta mig en rejäl funderare på 😉

Trots allt så kommer vi att få se minst två damer i ringen på Battle of Botnia! Med boxhandskar istället för nummerskyltar och med härdade skenben istället för botox och silikoninlägg. En thaiboxningsmatch på Battle of Botnia är äntligen spikad. Det är två damer i -54kg klassen som kommer att bjuda upp till dans. Linn Wennergren från Fighter Muay Thai, Göteborg möter damen med det passande namnet Jenny Krigsman ifrån Strike Boxing Club, Stockholm. Linn Wennergren är silvermedaljör på svenska mästerskapen i år och fröken Krigsman har gått tio holmgångar i ringen. En fight mellan Stockholm och Göteborg brukar ju bli en laddad historia vilket bådar gott.

Fler thaiboxningsmatcher är enligt utsago på gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.