Gustav Didron, kampsportsbloggen

Battle of Botnia, Uppdateringar

Så här glad kan man bli av att slå någon på käften… Petter Wallin, Sundsvall, efter en välförtjänt thaiboxningsvinst.

Det drar ihop sig till fight. Som vanligt när det gäller kampsportsgalor så sker en hel del ändringar av fightcardet den sista perioden innan matchdatum. Tor Troengs danska motståndare har dragit sig ur på grund av sjukdom och är ersatt av portugisen Bruno Silva.

Johan Franssons motståndare är också utbytt mot Rouven Kuratch från tjeckien.

Niklas Berggren ifrån Nordic Fighters Luleå möter Johan Mäkelä, Pancrase gym, STHLM. Båda proffsebuterar. Johan Mäkelä är bror till den erfarne fightern Matti Mäkelä som med stor sannolikhet kommer att synas i brorsans ringhörna.

Ett annat fightandes brödrapar är bröderna Usama och Meher Aziz. Den i fightingsverige mycket välkände Usama tävlar för Hilti STHLM och lillebror Meher tävlar för GBG MMA. På battle of botnia kommer Meher att möta schweizaren Patrik Bersha. Matchen går i -70kg. Meher har haft problem med skador en längre tid och gör comeback i Umeå. Det är en mycket motiverad egyptisk "assassin" som kommer att bjuda upp till dans i gammliahallen.

Över till Thaiboxarna då. Som jag nämnt tidigare i bloggen så möts Linn Wennergren ifrån Fighter Muay Thai, göteborg och Jenny Krigsman ifrån Strike, STHLM.

Ifrån RenYi och Umeå kommer Fredrik "Kalles Kaviar" Björnander att möta Jörgen Björkslätter ifrån Drakstadens Muay Thai, Sundsvall. Matchen går i -67kg.

I 63,5 kgs klassen möter RenYis ryske träningsnarkoman Pavel "Red Army" Lukashin, västkustbon Tomas Johansson ifrån Fighter Muay Thai, Göteborg. Blir det en fråga om uthållighet och envishet så kommer den här matchen bli spel på ett mål då det är fysiskt omöjligt att träna mer och hårdare än Pavel Lukashin. Thaiboxning handlar dock om så mycket mer.

Sundsvallskillen Petter Wallin ifrån Drakstaden är min personliga norrländska favoritthaiboxare. Han har en aggressiv thaiboxning med bra och hårda tekniker och brukar bjuda på underhållande matcher. På battle of botnia så har herr Wallin en väldigt stor utmaning framför sig. Han möter i -81kg Ludvig "Ludde" Breideborn ifrån GBG Muay Thai. Breideborn har betydligt mer erfarenhet, kommer ifrån Sveriges kanske bästa gym med flertalet proffs och svenska mästare och är välkänd bland domarna, något som har visat sig vara en enorm fördel i bedömningssporter. Petter Wallin har chansen att göra en Rocky Balboa här och vinna mot alla odds. Grabben har definitivt potentialen att bli något inom sporten och jag hoppas på ett krig med ett avslutande "Aaaadriiiiaaaaan" vrål och hela baletten.

Fullständigt fightcard till lördagens batalj och biljetter till försäljning finns på battle of botnias hemsida. Battle of Botnia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.