Gustav Didron, kampsportsbloggen

Mot Superior Challenge! Hellqvist vs Cedenblad

Skulle du köpa en begagnad bil av denne man? Jonas ”Hellraiser” Hellqvist

Om någon undrar hur man återhämtar sig på bästa sätt efter en knockout så är svaret följande. Res till Götttteborrrrggggg! Låt Sveriges underbara framsida omfamna dig som bara ett folkslag sprunget ur dåliga ordvitsar, ’fesk’ och nedlagda varvsindustrier kan göra. Glider man in på krogen med blåtiror i götet så förutsätter folk bara att man har varit på fotbollsrelaterad boxning och ställer inga frågor. Fantastiskt! Mellan intag av malt och humle, åskådande av göteborgs grönsvarta titaner GAIS, besök på Frankes i Kålltorp och polsk språkkurs på skottlossningsgatan, så hann undertecknad med att tjuvkika lite på Jonas Hellqvists nästa motståndare Magnus ’Jycken’ Cedenblad när han gästtränade på GBG MMA.

Jonas ’Hellraiser’ Hellqvist och Tor Troeng skall båda äntra ringen den 30 maj på Sveriges mest prestigeladdade MMA gala Superior Challenge 3 ’Untamed’ i fryshuset, Stockholm. Om detta skall de berätta… Först upp Jonas…

Jonas ’Hellraiser’ Hellkqvist vs Magnus ’Jycken’ Cedenblad
Matchen går i -86kg. Jycken är en riktigt skön lirare. Han bangar aldrig en fight och tar matcher på löpande band. Han bjuder alltid på sig själv när han fightas och verkar ha en grym självdistans som han ger uttryck för i sin blogg på www.fightplay.tv. Grabben åkte helt ensam till Ryssland och vann mot en ryss på hemmaplan för någon månad sen. Där blev han känd för sin rytmiska segerdans efter matchen som sändes på rysk TV. Väldigt erotiskt! Jycken följde upp detta med en match på The Zone i Göteborg som han tyvärr förlorade mot skåningen Mats Nilsson. Jyckens fightingstil är riktigt avig. Hans rörelsemönster är inte förutsägbart vilket gör honom till en jobbig motståndare för alla som ställs inför uppgiften att slå honom. Hans grundstil är brazilian jiujitsu, förvärvat på Brasa Stockholm (numera Fightzone) men Jycken har även effektiva slag och sparkar i sin arsenal.

Kommer Hellraisern ifrån Röbäck att ta hem det här? Skiter påven i skogen? Jonas ’Hellraiser’ Hellqvist kommer att åka till den kungliga huhfvudstaden och dela ut det han kan dela ut bäst… En portion tvättäkta västerbottniskt patenterat stryk!

Jag har följt Jonas Hellqvist fightingkarriär länge. Jag coachade honom när han gick sin första Sanshoutävling (en muppig kinesisk kickboxningsvariant) för många år sedan. När jag träffade honom på RenYi för några dagar sedan så var det en ny Jonas som förberedde sig för träningen. Han utstrålade ett lugn och en säkerhet som jag aldrig tidigare sett hos honom så nära innan en fight. Det bådar gott!

Ett orosmoln är dock Magnus Cedenblads knä. Han har enligt sin blogg blivit knockad på träningen av en spark och skadat sitt knä när han föll ihop. Än så länge är matchen fortfarande i görningen men i värsta fall kan det bli en ersättare för Jycken som möter Jonas i fryshuset. Dessa knockar! De kan då ställa till det…

Jycken i ryssland

Jonas i Umeå

En kommentar

  1. Det tar sig sa pyromanen

    Kul att du börjar skriva igen Gurra. Orden flyter som vatten ur dina fingrar ???
    Spännande med en ny match för Tor och Jonas. All lycka till er.

    Ser fram emot att läsa mer av dig Gurra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.