Gustav Didron, kampsportsbloggen

Superior Challenge – ändringar

30 maj blir det Sverige mot Spanien. Troeng mot Garcia

Så sket det sig i det blå skåpet. Jonas Hellkvist motståndare Jycken blev tvungen att lämna återbud på grund av att hans knä är allvarligt skadat. Tyvärr så visade det sig att en ersättare för att matchen skulle bli av inte heller blev aktuellt då arrangören hade tillräckligt med matcher på fightcardet ändå. Det här var Jonas "time to shine". Hade han spöat Jycken på hemmaplan inför en Stockholmspublik så hade han gjort sig ett namn inom den svenska fightingscenen på riktigt. Han hade kunnat tvinga sörlänningarna att förstå hur bra han verkligen är. Vi kan bara önska Magnus "Jycken" Cedenblad ett snabbt läkande och hoppas på att matchen sätts upp igen vid ett senare tillfälle.

För Tor Troeng strulade det också till sig. Hans motståndare Nelson ifrån Yogaga och Schweiz skadade handen och lämnade återbud. Men här kom snabbt en ersättare på plats i form av spanjoren Manuel Garcia. Garcia är rutinerad med 23 MMA matcher i bagaget samt meriter inom submissionbrottning. Jag fick tillfälle att se Garcia fightas live under den första SuperiorChallenge galan där han mötte Hiltis Diego Gonzales. Diego gjorde processen kort med spanjoren genom en snygg vändning på backen följt av en skur med slag. Till saken här hör dock att Diego Gonzales är bland det bästa Sverige kan sätta upp idag då han är ett av våra mest meriterade proffs. Tor måste se upp med spanjorens nedtagningar och submissions. Tor kommer definitivt att vara bättre stående, och troligen bättre på alla distanser. Förhoppningsvis kan Tor bryta ner spanjoren med slag både stående och i topposition på marken. Tor kommer att resa till Stockholm i finfin form. Bantningen kommer att gå relativt smärtfritt då han har kunnat behålla toppformen sedan segern på vår egen gala Battle of Botnia. I vanliga fall så klipper Tor 7-8 kg vätska under de sista dygnen. Denna gång blir det lindrigare. Undertecknad kommer att finnas på plats i herr Troengs ringhörna under matchen så en redogörelse för händelseförloppet kommer här på bloggen.

Att åka till Superior Challenge med tillhörande party känns ungefär som att åka på en klassåterträff med skillnaden att man faktiskt tycker om de människor man träffar. Bekanta ansikten ifrån fornstora dagar finns överallt och det är ett ypperligt tillfälle för utbyte av rövarhistorier, allmän förbrödring, och för en del till och med romantiska eskapader. Den här gången har man lyckats få ihop ett sjuhelvetes fightcard. Det bästa hittills i Sverige! Hä ä ba gobulla o kallpären…

Den 30 maj smäller det i fryshuset. För mer info och fullständigt fightcard följ länken…

Superior Challenge

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.