Gustav Didron, kampsportsbloggen

Girls night out!

Anna-Clara Stål, Payman Hair, Jessika Isaksson och Ulrika Lundgren är redo att äntra ringen.

You’re gonna fall behind me
You’re gonna cry and beg for mercy
’Cause you’re not ready baby
And you got nothin’ on me

-The Donnas

Sommaren har inträtt. Eller den nordsibiriska varianten av den i alla fall. Man vet att det är sommar i norrland när förfrysningsskadorna inte behöver alltför akut sjukvård efter en kväll på uteservering utan dunjacka och pälsmössa. För många av oss erbjuder sommaren en legitim ursäkt för att ägna tiden åt att intaga starkare varianter av saft, grilla kadaver av djur (eller nåt päck av soja), hoppa i förorenade vattendrag, samt att hitta lämpliga exemplar av det motsatta könet (eller vad folk nu föredrar… Ni från Byske släpper geten!) för att i samförstånd öva inseminering. Men det finns dock ett fåtal starka själar som står emot denna vedervärdiga dekadens. I RenYis källare svettas ett gäng damer och herrar för stundande matcher. För vissa finns ingen rast och ingen ro. Först ut brudarna…

Sporten denna gång är Muay Thai dvs thaiboxning. Våra kvinnliga amazonkrigare skall nu på lördag den 27 juni invadera Stockholm och Täby för att fightas på turneringen "Girls night out" vars första deltävling av tre går under namnet "The Cat Fight". Galan går utomhus och arrangör är mycket aktiva Strike Boxing Club. Man har satsat ordentligt på att göra en prestigeladdad gala med inriktning på damsidan. Underhållning, mat och superfights skall locka fightfansen i "den kungliga huhfvudstaden". Deltagare på lördag från RenYi är Jessika Isaksson, Ulrika Lundgren och Payman Hair. Inför kommande arrangemang är Anna-Clara Stål inbokad. Om generna har någonting att säga till om så har Anna-Clara goda förutsättningar då hon är syster till Slagskeppets Jenni Stål som är ett etablerat namn inom svensk damthaiboxning och har gått ett flertal matcher mot den svenska eliten.

För Jessica och Ulrika är det debut i ringen. Mycket starkt att göra sin debut på en tävling av det här formatet. Jessica Isaksson går i turnering i -54 kg vilket kan innebära en ytterligare match vid vinst. Ulrika Lundgren går en singelmatch i -64 kg. Payman Hair tävlar i -66 kg och kommer med självförtroendet av att ha en nytagen seger i bagaget. Vilken jag personligen hade förmånen att se i ringen. Payman har bra fotarbete och en rörlig boxningsstil, nästan på gränsen till den klassiska amerikanska kickboxningsstilen.

Girls night out, är ett strålande initiativ för att stärka damsidan av thaiboxningssverige och det är ännu mer strålande att våra krigande damer från Umeå och RenYi är med och representerar.

En kommentar

  1. jenny krigsman

    Hej svejs,

    Kommer du att skriva om de grymma thaiboxnings tjejerna som deltog i Girls Night Out?

    Undrar även om kommer att skrivas ytterligare om det i sporten på VK? Har en och en annan bild från galan som jag skulle kunna maila dig och din blogg eller ska jag skicka direkt till redaktionen?

    Vår pressfotograf Johanna Lunberg dokumenterade drabbningen och det resulterade i super snyggt matreal.

    Jag gillar att du tar upp den kvinnliga kampsporten! Det behövs.

    Ha det gött!

    Hälsningar
    Jenny K
    arrangör GNO

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.