Gustav Didron, kampsportsbloggen

Marshmallow man, hårda thaibrudar och framtida MMA bataljer…

När man levt efter Anna Skippers principer fast helt tvärtom ett tag, så är det första besöket på RenYi ett skoningslöst möte med verkligheten. Blek, fet och dekis försöker man smyga sig ner utmed väggarna för att kunna discoträna lite i något hörn tills man efter några veckor återfått någon form av gestalt och kondition som inte automatiskt för tankarna till en tallrik unken filbunke, Barbapapa eller Marshmallow man. Toleransen för detta är noll. Hellkvist ska matcha och behöver sparring. Så det är bara att ställa sig på knä och ta ballen glatt i munnen, denna gång i form av några evighetslånga ronder av patenterat gubbstryk. Någonstans vaknar masochisten inuti en och man välkomnar ”straffet” för det lättjefulla  levernet. I sann katolsk vatikananda renas våra själar genom plågandet av våra kroppar.

Kampsportsbloggen är inte död. Den har bara som alla andra white trash uppenbarelser fått åka på  rehab och vila upp sig ett tag. Liksom WCT gympabrallor i miljonprogrammen vägrar den försvinna. Vad har hänt sen sist då undrar kanske någon i underhållningsvåldets underbara värld?
Thaboxningsbrudarna har gått från klarhet till klarhet under sommaren. Jag hann i ett tidigare inlägg nämna den första ”Girls night out” galan i våras. Gala nummer två innebar en storslam för våra brudar. Payman Hayr och Jessica Isaksson vann varsin match. Ulrika Lundgren vann två matcher under samma kväll och den enda av våra krigarinnor som fick bita i det bittra gräset var Susanne Sirén som tyvärr torskade på poäng. Nästa ”Girls night out” gala gick för någon vecka sedan. Ulrika tävlade återigen och gick en oavgjord match mot Helen Kristensen. Dagen till ära var vårt ryska lokomotiv Pavel Lukashin utnämnd till hederskvinna och fick gå en superfight på galan mot tuffe Abdou Chorr i -65kg. Nog för att Pavel skulle göra sig finfint som kvinnosurrogat på amerikanska kåken med lite makeup och accessoirer, men kvällen till ära skippade han sina mjukare sidor och levererade en välförtjänt seger hem till Umeå. Thaiboxarna visar framfötterna och det är brudarna med tillhörande ryss som går i bräschen!
MMA gänget dårå…
Battle of Botnia 2 går avstapeln den 12 december i Gammliahallen. Våra Umeåkrigare kommer då återigen ställas mot tufft motstånd söderifrån och från utlandet. Förberedelserna är redan igång.
För Jonas Hellkvist börjar karriären ta fart igen. Matcher är bokade i Finland i september, i Sthlm i oktober på Superior Challenge samt med stor sannolikhet på vår egen Battle of Botnia i december. I Stockholm är det dags för matchen som aldrig blev av i våras. The Hellraiser ställs mot ”Jycken” Cedenblad. Jonas är styrkemässigt och teknikmässigt i så bra form idag att jag är helt övertygad om att han skulle klara av att våldföra sig på en medelstor isbjörnshona. När man brottas med honom idag så sprids en maktlöshet i kroppen tillsammans med en känsla av att man blir utsatt för någon sorts övergrepp.
Vår fixstjärna Tor Troeng då… Om Tors formkurva, matcher, träning, skador och bravader berättar han med egna ord i sin eminenta blogg. Så gå direkt till källan och följ Tor Troengs blogg här:  nyheter24.se/sport/kampsport/troeng/
De övriga grabbarna kör på och många är nog sugna att visa framfötterna i kommande matcher i både submissionwrestling och MMA under hösten.
Jag skulle vilja passa på att önska en ny medlem välkommen i kampsportsfamiljen. Umeå har fått en ny boxningsklubb under sommaren, nämligen ”Umeå boxningsklubb” (fantasin flödade här tydligen, hehe). Bakom den står Hüseyn Günes och Per-Jonas Karlsson. Per-Jonas är en meriterad amatörboxare skolad i IFK Umeå. Jag har haft den äran att själv träna under Hüseyn under några år och det enda jag kan säga är att han är en fullständigt fantastisk boxningstränare! Han plockar fram det bästa i sina adepter och besitter en enorm kunskap, värme och kärlek för sporten. Klubben ligger i bågskyttehallen i Gammliahallen. Lycka till Perra och Hüseyn!  
I övrigt så verkar det som vi får vår tredje svensk någonsin i UFC. Alexander ”The Mauler” Gustavsson från Stockholm Shoot verkar ha fått klartecken från Dana White med anhang för att göra debut i oktagonen. Troligen sker detta i Manchester, Storbritannien. En fantastisk möjlighet för Alex och fantastiskt roligt för alla oss svenska UFC fantaster att kunna följa hans framtida bravader på TV4 sport!
Alex, receptet på framgång är som följer…
-Knö daj in fastän dörra e trång!

5 kommentarer

  1. Gurra

    Nej han heter, Mr Stay Puft Marshmallow Man. En av karaktärerna från 80-tals klassikern Ghostbusters. MYCKET VIKTIGT! hahah 😉

  2. Anna

    Instämmer. Didron på Twitter vore perfekt. VK-blogg är för krångligt. 140 tecken fyra gånger om dagen är min ordination.

  3. Patrik

    Fruktansvärt rolig blogg, skrattade ihjäl mig när jag läste om gladpacksmannen 🙂
    Finns det någon hemsida till boxningsklubben? Googlade men hittade bara till Ringside. Någon som vet vilka tider dom kör dom på Gamlia?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.