Föräldrarollen/skolavslutning

Hemkommen från ännu en huvudförhandling vid Hovrätten kan jag bara konstatera. Det är inte lätt att hamna på lagens skuldsida. Inte alla väljer faktiska att hamna där. För många är det den enda trygghet de känt på länge alltså kompisgänget. Så man bryter inte det hur lätt som helst och säger att saker o ting är fel. Sen är man med en eller två gånger och så är man fast. Jag kan inte annat än komma tillbaka till varför jag engagerar mig politiskt. Barn måste känna trygghet. Få en värdig uppväxt. Få lära sig sätta gränser. Få känna kärlek. Då blir man en trygg människa som vågar stå upp mot nåt som är fel. Nästan varje gång vi kommer till personalia så framgår det att man haft en dålig föräldrakontakt.
Tänk vilken viktig uppgift vi fått som förälder att ta hand om ett liv. Allt för många föräldrar tar inte det ansvaret. Jag menar att man inte enbart kan skylla på ungdomarna utan vi föräldrar har en tydlig roll. Det är därför jag stolt kan känna att jag är Kristdemokrat. Inget parti värnar om och vill uppgradera föräldrarollen som Kristdemokraterna. Familjen är samhällets trygghet. De små gemenskaperna är viktiga.

I dagarna är det skolavslutning och våra barn slutade idag. Vi har haft en trevlig eftermiddag med god mat, jordgubbar och trevlig samvaro. Jag känner mig enormt lycklig att jag har den kontakt jag har med mina barn. Det är ingen självklarhet. De känner ingen större dragning till kompisgängen utan kan sitta hemma med oss om kvällarna om de känner för det. Människor mår bra att umgås i alla åldrar. Det är roligt och vi tror att det borgar till att de får en trygg uppväxt som de sedan kan ha med sig genom livet.
Så du förälder som inte riktigt vågar gå in i ditt barns liv. Det är just det som din tonåring vill det visar alla undersökningar. Även om det inte utrycks till oss föräldrar.

På tal om skolavslutning så har det ju gång på gång varit diskussion om att man ser det som ett problem att hålla till i kyrkorna med avslutningen. Man anser att tex. Muslimer inte ska behöva vara med i kyrkan så då ska ingen behöva det. Diskrimineringsombudsmannen hade en otroligt bra och klargörande insändare i saken. Han skriver att det inte är problem med andra religioner som ofta har en större förståelse. Han hänvisar till att problemet ligger hos ateister och i viss mån humanisterna.
Ja man kan fundera vart vår kulturförståelse finns. Vår kultur är kristendomen och ska det då vara så farligt att hålla till i kyrkan med skolavslutning? Titta på hur andra länder behandlar sin egen kultur. Den vårdas och inte dödas. Heder åt diskrimineringsombudsmannen som istället lägger krutet på att alla elever i skolan ska känna trygghet och inte bli mobbad. Här finns det en gigantisk uppgift som inte ska förtas av några humanister och ateisters tycke att vår kultur inte är värd att odla.

Nu hör jag ett skrik från källaren. Övriga familjen ser fotbollsmatchen. Tydligen blev det just 2 – 0 till Sverige. Tror jag sällar mig till dem för att känna Sverigekänslan i kroppen.

En kommentar

  1. Roland Sjögren

    Men ser du inte på fotboll när Sverige spelar!?
    Ny chans på lördag!
    Välkommen till bloggen!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.