K-G är ute o cyklar……..

Tycker K-G ska ställa bort cykeln. För nu börjar det bli halkigt?.:-)
Att K-G tillhör Ylva Johanssons gäng som vill stoppa den frihet som LOV innebör står ganska klart. Han ondgör sig över min jämförelse mellan att handla på Konsum eller Ica och anser att den jämförelse inte kan användas när man som medborgare ska välja tex. hemtjänstutförare.
Att en hemtjänstberättigad medborgare inte betalar hela summan för sin tjänst torde vara känd av alla. Summan man betalar ligger på ca 10 % av den totala kostnaden och resten finansieras av samhället. Och så tycker jag det ska fortsätta.
Att man för in den lovordade LOV: en förändrar inte detta. Sen att om man för in LOV så får inte de som arbetar med denna tjänst heltidssysselsättning. Förstår inte den kopplingen alls. Den torde vara betydligt knepigare att förstå än den liknelse som vi haltar med att ta bilden av att handla mat.
De företag som anställer dessa duktiga arbetare har samma ambitioner som andra arbetsgivare att ta hand om sin personal på ett bra sätt. Jag tycker att heltid är en bra möjlighet för dem som vill och jag är övertygad att dessa arbetsgivare har denna ambition. Vi som arbetat som ledare och chefer vet att det optimala är inte hur många huvuden man ska leda. Utan det optimala är att man utför det arbete man ska göra med så få huvuden som möjligt. Och detta talar ju för heltider eller?. Så att KD inte är för heltider torde därmed vara vederlagt.
Sen att det ska vara så synd om kommunens anställda? Är Kommunen duktig att utföra hemtjänsten då väljer ju många det. Och vi har en hemtjänst i vår kommun som vi absolut ska vara stolta över. En duktig chef och duktiga medarbetare men en sund konkurrens gynnar alla verksamheter.
Nä K-G gör som en hel del av dina partikamrater (läs dagens samhälle) ställ bort cykeln och titta förutsättningslös på de kommuner där man fört in valfrihet och tänk vilken förmån för medborgarna.

Måste säga det igen jag är stolt att det är viktigare att se till individen istället för till systemen. Tänk om K-G.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.