Planlagt arbete att minska planerna.

Vi har nu haft två dagar (idag och i torsdags) där vi resonerat om planer och om styrelsens och fullmäktiges arbete. Och här mina vänner finns det mycket att resonera om. Att vitalisera arbetet. Att göra arbetet mer lättillgängligt för att få bredare engagemang i frågorna etc.

Detta och mycket annat har vi jobbat med. Nu får vi verkligen hoppas att arbete fortsätter så att vi också ser resultat av det vi suttit och ’kokat ihop’. Och att även du som medborgare ser resultat av arbetet. För annars har vi misslyckats. Som politiker måste man ställa sig frågan lite då o då vem vi företräder. Inte oss själva utan vi har fått förtroende att vara med och leda kommunen utifrån medborgarnas mandat. Detta är viktigt att konstatera inte bara en gång utan ständigt.

Nu har vi alltså planlagt arbetet med att plocka bort ett antal planer. Ni förstår att vi är lite illa ute då vi måste planlägga detta. Så planen är att planerna ska minska i planernas Vännäs. O vad skönt.

Fast vi varit med att fatta Översiktsplanen, Strategiska planen, Näringslivspolitiska handlingsplanen, samt i alla andra planer så kan man inte påstå att vi på ett bra sätt synkat dessa planer. Sen kan vi nog inte heller påstå att vi till fullo vet vad som står i alla planer. Jag gjorde en bild för KSAU för ca 4 år sedan där jag ifrågasatte vilka eller vilken plan är styrande. Den frågan är fortfarande obesvarad när vi tittade på bilden i borgerliga gruppen. Så nog behövs arbetet med att vitalisera planerna.

Sen hade vi idag ett intressant möte om kommunstyrelsen inre arbete som kan leda till intressanta saker. Arbetet behöver vitaliseras och vårt nya kommunalråd tillika min tidigare gemensamma vapendragare i Vård o Omsorgsnämnden har nu guldläge att sätta nya arbetssätt.

Den förra hövdingen (som jag för övrigt högaktar som en mycket kompentent politiker) hade sitt sätt att leda och vår nya hövding ett annat. Så det är spännande att se vad det blir av allt detta. Klart är dock att Johan Söderlings ambition att förankra och informera i frågorna är stora. Och detta och mycket annat högaktar jag honom för.

Så nu ska arbetet rulla vidare med arbetsgrupper, referensgrupper..ja ni vet. Så får vi se och jag har stora förhoppningar att vi kommer framåt i arbetsformerna. För kan vi tillåta oss tänka nytt i arbetsformerna så är det betydligt lättare att tänka nytt i andra frågor också. Men låt inte allt drunkna i former och grupper igen utan vi måste också se resultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.