Förtida julklapp

Jag brukar inte lita så mycket på de mätningar av opinionen som hela tiden kommer. För det är valdagen som räknas och det resultat man då räknar fram. Men det är ändå en intressant värdemätare.

Men någon statsvetare har tidigare uttryckt att ingen regering har tagit igen så mycket i opinionen som Alliansen var tvungen att göra för en tid sedan. Nu visar det sig att glappet har gång på gång minskat och avståndet mellan blocken är nu nere på 3,2 %-enheter. Det innebär att om alliansen vid nästa mättillfälle ’vinner’ ca 1,6 %-enheter är det tidigare så ’ofantligt stora’ försprånget för oppositionen utraderat.

Det ska väl villigt erkännas att kanske den duktigaste valarbetaren är Mona Sahlin som i avsaknad av kloka beslut och i avsaknad av tydlighet om vi framöver som alternativ får Herr Ohly som finansminister etc spelar Alliansen i händerna. Tack Mona!

Och får jag ge dej ett råd Mona. Sätt inte Ohly som ett alternativ till finansminister. För eftersom finanskrisen är över när ni återigen vill träda till i maktposition så kommer vi att få en ny finanskris med Ohly vid penningpåsen. Så Mona. Välj nån annan.

Men detta är väl en ganska spännande förtida julklapp och ger bränsle för att arbeta för ett skifte även här i Vännäs. Kom igen mina borgerliga kamrater. Nu tar vi ett krafttag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.