Fundering.

Eftermiddagens träff i gruppen som jobbar med de tidigare händelserna ang. flyktinger gav en del funderingar. Av förklarlilga skäl är jag förhindrad att berätta vilka funderingar vi har.

Vi var något färre denna gång då socialtjänsten var på ett viktigt uppdrag. Polisen var närvarande och skolan, Liljaskolan och från vård o omsorg. Som vanligt en bra diskussion och avstämning vad som gjorts hittills under dagen och vad vi ska göra på kort sikt innan nästa möte.

Men riktigt trygga känner sig inte våra inflyttande vänner ännu. Det framkom med tydlighet idag. Träffar görs kontinuerligt med dem från kommunens sida.

Att det händer mycket ska du som medborgare vara trygg med. Vi har duktiga och engagerade människor i vår kommun. Både anställda tjänstemän och frivilliga medmänniskor. Tänker inte minst på den grupp som bildats ’Vännäs mot rasism.’ Där ett antal frivilliga är redo att verka. Man har redan gjort aktiviteter för o tillsammans med flyktingarna och planerar fler.

Jag vill uppmana dej att göra promenader på samhället med vakna ögon lite då o då. Ju fler människor som har ögon på skaft ju mindre risk att verksamhet som behöver mörker för att verka får komma fram.

Inför fredagens demonstration har det bjudits ut deltagande på mycket tveksamma hemsidor. Så vi får verkligen hoppas att den inte går överstyr. Den förra gick ju bra. Jag vill uppmana dej som medborgare. Kom o slut upp även då. Ju fler som är med ju svårare blir det för mörka krafter att motverka. Fredag klockan 15. Kom ihåg att du gör skillnad.

2 kommentarer

  1. ruben

    Så vet jag inte någon annan ansamling av huskroppar som lika bra som Vännäs gör skäl för det lite diffusa och ideologiskt klingande ’samhället’.
    Ett samhälle är precis vad det är, varken mer eller mindre.

  2. H-I

    Ett samhälle är precis vad det är, varken mer eller mindre.
    Håller med. Men det är viktigt att inse att det samhället har vi möjlighet att påverka i rätt riktning.

    Det är incitamentet varför jag engagerar mig politiskt. Jag vill lämna över ett samhälle till våra barn o barnbarn som är så bra som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.