Nu vaknar dom.

Som ni sett så börjar nomineringsprocesserna ta ordentligt fart. En del har gått ut o sagt. Jag vill till riksdagen. Precis som att medverkande i ett provval skulle vara biljetten till riksdagsbänken.

 

Som nomineringskommitténs ordförande i länet i vårt parti vet jag att det krävs lite till. Provvalet är en parameter som vi i nomineringskommittéerna är satta att ta hänsyn till. Sen finns det mycket mer att fundera över när man lägger det stora pusslet.

 

Det finns ett o annat att önska i nomineringsprocesserna i partierna. Vi har försökt hitta nya tag och så får vi se vad det ger för resultat. Klart är att vi fått in ett antal intressanta namn. Men känner du någon som du tror kan göra ett bra jobb i politiken. Lämna gärna hans/hennes namn så blir det vår uppgift att lyssna med personen i fråga. Så telefonen kommer gå varm framöver.

Det är viktigt att det inte är demokratiunderskott i nomineringsprocessen och det är alla partiers ansvar att inte acceptera detta utan hitta nya sätt att vaska fram duktig folk. Det är en grannlaga uppgift.

 

Så till frågan vad jag har för ambitioner i sammanhanget. Kära vänner ni som nominerat mig, jag måste tyvärr göra er besviken även denna gång. Jag har absolut inga ambitioner att kandidera till landsting eller riksdag. Jag vill mer handgripligt se att det händer nåt (vill se resultat) och det tror jag att man lättast gör på kommunnivå. Men jag lovar verka för att vi får spännande o dynamiska listor i länet.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.