Surt!

Se till att ni har god tid på er om ni bokar resa med Norwegian. Idag skulle vi iväg till Oslo. Men vi kom oss bara till Umeå flygplats. Där fick vi efter ett tag beskedet att planet till Stockholm var försenat. Och inte lite heller.

 

Detta innebar faktiskt att när vi skulle landat i Stockholm hade planet till Oslo redan gått. Så vi försökte boka om men det var tydligen inte möjligt. Alternativet var buss från Stockholm. Men vi insåg att detta skulle ta alldeles för lång tid.

 

Vi ringde bokningen för att få hjälp och där fick vi vänta länge o väl innan vi kunde få nåt besked medan gaten i Umeå började fyllas med folk som skulle till Stocholm. Man kunde inte ens hjälpa oss i luckan då man hänvisade till bokningen.

 

Så vi avbokade faktiskt resan till Stockholm o åkte hem igen. En logisk tanke är att om bolaget åsamkar att en hel resa inte blir av för två personer i detta fall så tror man ju att man åtminstone ska få tillbaka biljetten pris. Det är ju det minsta man kan begära. Det är ju så mycket annat som också blir förändrat.

 

Men se ingen återbetalning. Vi lämnade igen våra boardingcard och tackade för att vi fick bidra till företaget med en slant. (av förklarliga skäl var nog mungiporna inte under öronen just då) Så det kostar oss nästan 5.000 kr fast vi inte flugit en meter och fick vår helg förstörd. Framför allt var besvikelsen stor i Oslo där tillresta väntade på oss.

 

Ni som känner mig vet att jag inte ger upp så lätt. Så med all säkerhet kommer reklamationsavdelningen få ett tydligt brev, kryddad med juridiska termer (brukar hjälpa) så vi får se hur det avlöper. Så se upp när ni bokar biljetterna. Välj bolag med omsorg. Men det är ju den 11 september idag så det kanske inte är tänkt att man ska åka flyg denna dag.

Hur är det man säger. Det man förlorar på gungorna, får man ta igen på karusellen J.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Mr Cool

    Trist historia med en förstörd weekend och tillika massiva kostnader utan att ha fått någon leverans. Vi minnas att Ryanair använde devisen ”hos oss kan ni inte klaga på servicen för vi har ingen”. Men det jag ändå vill säga att Norwegian per definition inte är dåliga även om billiga biljetter kan innebära en lägre servicegrad. Jag har i flera år pendlat från en stad i Europa och just Norwegian inträde på marknaden innebar för mig stora ekonomiska vinster. Exempelvis flög jag och min fästmö t/r i midsomras till Arlanda för totalt 790 sek vilket är svårslaget. Men då hade jag bokat månader i förväg. När jag vid ett tillfälle var i Sverige fick jag en fredag e.m. ett infall att hälsa på en bekant i en stad i Europa och SAS skulle då ha drygt 23000:- för en weekendbiljett med reguljärflyg. Att ett känt lågprisbolag kunde leverera samma tjänst 23 gånger billigare smakade givetvis fågel. Men även jag har försökt att reklamera och då hos det Ungerska bolaget Wizz Air då flyget helt enkelt ställdes in utan framgång trots upprepade påstötning. Dom besvarade helt enkelt inte reklamationen trots upprepade försök. Har flugit mycket i tjänsten såväl som privat och under flera år haft guldkort på SAS men menar att Norwegian trots ditt påtalade misslyckande inte är ett dåligt flygbolag. Men jag har respekt såväl som förståelse inför den frustruation du känner för din förstörda helg.

  2. Isak

    Verkar som Mr Cool är insyltad i flybolaget Norwegian.
    Varför ska han annars ta dom i försvar, när dom burit
    sig svinaktigt åt. För det är ju inte likt Mr Cool att
    försvara sådana, var än dom visar upp sitt tryne.

  3. Kustbon

    Skulle ni åka vidare med Norwegian från Arlanda också? För har man bokat med tillräckligt lång tid emellan anslutningsflygen inom SAMMA BOLAG(det kanske är något i stil med två timmar) så ska bolaget lösa den anslutning man kommer att missa. Däremot, åker man vidare med annat bolag så är det inget som Norwegian ansvarar för. Man ansvarar endast för flygningen till Arlanda. Som i detta fall visserligen var försenad, med hur mycket vet jag ju inte. Men ett flyg får vara försenat upp till 5 timmar innan det kan bli tal om ersättning. Det finns internationella regler som reglerar detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.