Nomineringar

Ja så var det då offentligt för nån dag sen att vår riksdagsledamot Gunilla Tjernberg inte kandiderar till nästa period i riksdagen. Det kommer nog som en överraskning från många i vårt län. En engagerad riksdagsledamot från länet som väljer att satsa sin tid på annat. Varför detta besked släpptes nu är att vi står inför provvalet som jag ska skicka ut på måndag. Och om detta ska vara till någon rådgivning så är det bra om en tidigare ledamot inte sopar mattan i provvalet som hon nog annars gjort.

Vårat provval är endast rådgivande och är en av parametrarna vi i kommittén fått från stämman i länet. Sen har vi också ett antal parametrar som vi ska ta hänsyn till som beslutats av partifullmäktige. Vad som är intressant är att VK redan har svaret vem som kommer att sitta på bänken. I och för sig så gör man några antaganden och man räknar upp några tänkbara kandidater. Men jag har funderat om inte det är lite knepigt att VK siar hur det kommer bli innan ordförande och vi övriga i nomineringskommittén bestämt oss hur det ser ut. Vi kanske inte behövs? Det räcker med att VK säger hur det ska vara. Dessutom räknar man bara upp några tänkbara. Vi har betydligt fler i vår "byrålåda" kan jag säga.

Så jag ser fram emot ett spännande (rådgivande) provval. Spänst i diskussionerna i partiet och jag är övertygad om att det förslag som vi kommer att presentara på nomineringstämman i januari kommer att vara en mycket intressant lista med kompetenta politiker väl förankrade i den Kristdemokratiska ideologins mylla.  En lista med verklighetens folk som vill påverka samhället i rätt riktning.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.