Nattpatrullen

 

Som ni sett så har Landstinget sagt upp avtalet om nattpatrullen. Nattpatrullen var ett ypperligt samarbete mellan landsting o Vännäs kommun. 

Nu när hemsjukvården inte övertogs av kommunen fullt ut så var detta en brygga mellan två huvudmän som gagnar verksamheten för de äldre i vår kommun.
 
Vi har sagt i kommunen att man ska få bo hemma så länge man har möjlighet. Och det är också fortsatt vår ambition trots att landstinget har sagt upp avtalet om nattpatrullen. Vi har fortsatt vår del med undersköterska kvar och vi funderar nu i budgeten inför 2010 hur vi ska lösa nattpatrullen.
 
En del har hört av sig och frågat vad gör kommunen för att möte upp detta mot brukarna. Vi ska komma ihåg att kommunen inte har sagt upp avtalet. Det är också fortsatt inte kommunen som är ansvarig att anställa sjuksköterska i hemsjukvården. Detta har varit o kommer att fortsätta vara landstingets ansvar. Naturligtvis kommer vi från kommunen att göra vad vi kan så inte brukarna blir allt för mycket lidande. Men ansvaret för skötersketjänsterna inom hemsjukvården är inte kommunens uppgift.
Man är lite less på att landstinget övervältrar kostnader till kommunerna.
 
Jag är den första att hålla med att det blir knepigt då resurser tas från sköterskorna på dagen. De behövs alla på vårdcentralen. Jag tror dessutom inte att det blir så mycket billigare för landstinget att göra på detta sätt. Självklart är att om man gör en förändring i likhet med detta kommer det drabba någon.
 
Vi arbetar också på en gemensam hemvårdscentral. Och detta med nattpatrullen hade varit en tydlig ingrediens i det arbetet.
 
Landstinget: Ta ert ansvar.
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.