Ber om stöd.

 

Jimmie Åkesson partiledare för SD ber om stöd. Han vill komma åt skattepengar för att driva valrörelse. SD har haft problem med avhopp på många platser i landet. Bland annat den lokala partiföreningen i Timrå blev upplöst i våras. Man har alltså ingen verksamhet. Så platsen står tom i de politiska rummen. Va skönt för dem! Men vad som är så pinsamt är att man fortsätter att begära pengar för ett arbete man inte gör.
 
Sverigedemokraternas distrikt i Västernorrland har skickat en räkning på 31 000 till kommunen och anser sig vara berättigad till den ersättningen.
Och för en gång så är jag fullständigt överens med den Socialdemokratiska ledningen i kommunen som anser det vara fullständigt sanslöst att begära ersättning för arbete som inte utförts.
 
Juristerna på SKL anser att SD:s agerande är märkligt. Och visst kan man hålla med. SKL menar att partistödet är till för att hjälpa den lokala nivån.
 
Jimmie får frågan: – Vad säger du till dem som tycker att det är fel att ni får pengar för ett arbete som ni inte utför?
 
En mycket logisk fråga. Men läs hans svar:
– Grejen är att väljarna vill att det ska utföras ett partiarbete. Och det underlättas om vi får resurser till det. Det finns ju säkert liknande fall där andra partier har haft tomma stolar där man inte har brytt sig så mycket om det här. Så det handlar också om att man inte vill ha oss där.
 
Blir man förvånad. Med deras människosyn så kan allt gå för sig.
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.