Gårdsförsäljning?

Ska vi ha kvar Systembolagets alkoholpolitik eller ska vi låta spriten flöda fritt? Jag är som kristdemokrat självklart för den fria handeln och menar att vi inte ska sätta upp handelshinder för varor o tjänster inom EU.

 

Men här måste jag gå ifrån den principen. Jag tror att vi MÅSTE ha kvar detta monopol. Annars kommer svenskarna att dränkas i spriten. Ser redan i dag alldeles för stora problem i vårt land med folkhälsan och det värsta av allt många barn som lider.

 

Då bleknar pratet om handelshinder etc. då barnen får lida. Barnen får på rasterna fara hem till föräldrar och se om de vaknat ännu. När barnen kommer hem så finns det inte någon som frågar hur skoldagen har varit utan barnet måste själv ordna sig fika o mat för föräldrarna inte är i stånd att stå på bena. Ja men tycker du kanske nu överdriver du allt.

 

Ja visst finns det dem som också kan hantera spriten men de är få. Personligen tycker jag att man kan dubblera skatten på spriten. För den är aldrig uppe i det värde vad den kostar samhället.

 

Så jag vädjar till alla politiska partiet. Låt oss bibehålla det system vi har i dag. Det går i alla fall inte att hitta nåt bättre. Våra allianskamrater Folkpartiet har nu gett en öppning för gårdsförsäljning. Men här kammas det noll.

 

Läs vad fyra EU parlamentariker skriver. Bland annat Alf Svensson. Men vart finns Gunnar Hökmark? Saknar hans underskrift.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.