Ansvarsfull regering.

Att de svårt sjuka ska anpassas på hela arbetsmarknaden är inte rätt säger Alliansföreträdarna. Detta kommer man att ändra på. Bl a Lars Gustafsson (Kd) har varit tydlig i frågan och nu kommer Alliansen att ändra på lagen. Det var just detta jag menade med kommande reformer i tidigare blogginlägg. Här har vi ett bevis på att regeringen tar sitt ansvar. Nu kommer ju i första skedet förlaget från utskottet men det är en taktik för att snabbare komma fram till beslut i frågan.

 

En av orsakerna är att man sett att lagen tolkas helt olika i landet. Riksdagen är satt att stifta lagar. Sedan ska detta utföras. Och visst jag håller med Kalle att det är knepigt att den tolkas så olika i landet. Vi vet också att F-kassan haft tävlingar hur många de fick ut i arbete. Det är inget som regering eller Riksdag fatta beslut om. Så visst ligger en hel del av ansvaret på försäkringskassan. Det kan ingen ta ifrån mig. Detta med läkarintyg. Det bedöms av en förtroendeläkare hos kassan som inte sett patienten annat än på papper. Det är inte rätt. Även detta är inget regeringen beslutat om.

 

Kalle skriver:

Däremot tror jag att han liksom så många andra i den moderatdominerade regeringen förhåller sig alldeles för blåögt inför den moderata inriktningen på den politik som nu förs. Det torde f.ö. vara något som KD liksom de övriga småpartierna i regeringen nog kommer att få skörda frukten av vid det kommande valet.

 

Man kan se detta på flera sätt. Dels kan man tänkas rösta på dem som har en mjukare linje i många frågor. För den kunskap jag har i förhandlingsspelet bakom kulisserna gör gällande att trots att andra partierna är betydligt mindre än moderaterna så får man gehör för många frågor. Kan ge många exempel på det. Men visst det är inte bra i ett samarbete att ett parti är större än alla de andra gemensamt. Och det är klart när det blir taktiska utspel så är utgången av dessa ofta förutbestämda.

 

Så Kalle visst verkar vi överens om att båda Kassan o regeringen är ansvarig för karusellen. Men vi kanske inte är överens om fördelningen av ”skulden”.

Men jag anser det ansvarsfullt att backa när man ser effekter av saker o ting som inte blev bra. Men även detta menar opposition är fel. De säger att det blir för ryckligt o snabbt. Men alternativet är att vi fortsätter o sparkar på de som redan ligger det har ju också med all tydlighet påpekats från oppositionen. Så det är inte bra som vi har det och det är inte bra om vi ändrar. Hur ska oppositionen ha det?

Etiketter: , ,

5 kommentarer

  1. Fredde

    Vad är ansvarfullt?
    NI i alliansen fattar beslut. Instanserna beklagar sig. NI I ALLIANSEN skiter i det.
    I DN skrivs ett inlägg och ni blir rädda att förlora valet nästa år.
    Er politik är grym mot de tysta, de svaga och de som inte gör väsen av sig. Ni är helt plötsligt de onda.
    Ni värnar skatteavdrag, sänkta skatter och 3/4 delssammhället.
    Stå för det. Säg att den som inte kan prestera allt på arbetet är värd mer än den som är fullt frisk. Sluta ducka bakom ”arbetslinjen”

  2. Fredde

    Hur ska oppositionen ha det?

    Din fråga. MEN……..NI STYR LANDET. Ni skickar ut sjuka till ett ingenting. Ni bestämmer vilka som ska få bo kvar i sommarstugor eller leva på försörjnigsstöd och inte oppositionen. Ta ansvar för det helvete ni skickar folk in i och ge inte alla andra skulden. Ni har skickat riktilinjer till FK. De lyder. Ni sparkar!! Slicka uppåt, sparka neråt.

  3. BGW

    Ansvarsfull ? Man har som målsättning att slå på de svaga och redan liggande. Man trodde att svenska folket skulle acceptera vad som helst, men man gick för långt. Svårt sjuka skulle räknas som Paria, kastlösa eller vad som helst och helst inte ha rätt till någon ersättning. Man gick så långt att folk från de egna leden började protestera, läkare, journalister m fl. Man har inte ändrat synsättet ”att i de borgerligas Sverige finns ingen sjukdom, det finns bara flok som myglar”. Man har bara gjort en kovändning för att försöka vinna valet. De borgerligas människosyn är skrämmande.

  4. BGW

    Vi tycker ju helt olika du och jag H-I, så jag avslutar debatten här, för nu i alla fall. Jag med mina kristna värderingar tycker att vi ska hjälpa de svagaste och mest utsatta. Du som representerar ett parti som borde stå för kristna värderingar tycker inte det, du ( ditt parti ) värnar om de som redan är rika. På nyheterna i dag så sas att klyftorna i Sverige har aldrig varit större och att det är främst sjuka och arbetslösa som drabbats. Läs också t ex http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article6253040.ab. Att knäcka svårt sjuka är en målsättning som nu kommer att lyckas. Kristen etik ???????

  5. BGW

    Detta rymdes inte i tidigare inlägg. Läs http://www.expressen.se/Nyheter/1.1805904/ministern-sprider-felaktiga-uppgifter. Läs också http://www.expressen.se/Nyheter/1.1805906/anna-kampade-mot-reglerna-in-i-det-sista. Det finns hur många sådana här artiklar som helst. och detta försvarar du ? Jag accepterar givetvis att du gör det om du bara kan vara så ärlig att säga att syftet är att ”slå på de mest utsatta”. Det är ju så obehagligt när man låtsas göra en sak medan syftet är ett helt annat. Så, erkänn att KD står bakom syftet att ”slå ut de svagaste” !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.