Resan

Kom på att jag inte berättat om vår senaste resa till Norge som jag tidigare lovat. Fast det nu gått rätt länge sedan så får jag bättra på mitt löfte.Vi företog den långe resan till Södra Norge och gjorde en anhalt i Oslo för att sova och ta med oss Fredrik till Jörpeland. Vi förstod ganska snabbt att utan brudgum blir det inget bröllop.

 

Det är ju liksom spännande när man reser i Norge. Dels ska man ha lösa pengar (bompeng) hela tiden och sen är det krokiga och smala vägar för det mesta. Vi gjorde anhalt i Kristiansand hos släktingar innan vi åkte vidare till Jörpeland långt ute i det norska fjordlandskapet på Sörlanne.

 

Man tar sig inte dit utan tunnlar, bommar och färja.  Det var så mörkt o regnigt att vi inte såg många meter framför oss. Äntligen har det slutat regna konstaterade vi mer än en gång för att någon sekund efter konstatera att vi faktiskt är i en tunnel o där brukar det inte regna i vanliga fall. Så när vi såg tunnelmynningen så försatte regnet.

 

Så småningom var vi framme o blev mycket väl mottagna. Och på morgonen uppenbarade sig denna syn. Norge visade upp sig från sin allra bästa sida.

 

Vi åkte till det ställa där bröllopet skulle hållas och så här såg det ut där.

Innan vi dukat klart och förberett festen så hade mörkret infunit sig igen och följande blid togs.

Återkommer till själva huvudpointen med resan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.