Bröllop 3 del 2

Medan brudparet tog kort efter vigseln så samlades vi på den fina kursgården Vaulali som hyrts för bröllopet. Ett mycket fräscht o fint ställe med otroligt fin natur runt om. Här kunde också gäster bo på hotelldelen.

 

 

 

 

Vi började festen med dryck o tilltugg i form av kakor, bullar etc i alla former. Sen formerade vi oss till ett välkomnade för brudparet. Innan dess hade de ca 100 gästerna fått sina platser presenterade på ett annorlunda och trevligt sätt av värdarna som för övrigt gjorde ett mycket gott arbete under kvällen.

 

 

 

 

 

Maten hade brudgummen varit med o styrt upp. Det skulle vara stora portioner och ett gott kött. Och jag måste säga att kocken Frode hade lyckats. Det var mycket gott.

I Norge har både brudgummen o bruden tal till varandra. Här håller brudgummen tal till sin brud. Intet öga torrt J

Efterrätten gick inte heller av för hackor.

Som man gör i Norge vid bröllop så har man mänger av tårtor. Så om jag inte minns fel så fanns åtminstone ett 20-tal olika tårtor. Bröllopstårtan på bilden hade min syster gjort.

 

Som ni förstår så var det ett o annat skämt mellan Sverige o Norge som det brukligt är. Men i slutet av festen talade man om de som ansett det viktigt av att fira Norges självständighet började nu vackla. Så lite intryck hade vi nog gjort i alla fall.

Sedan vi packat bilen full med paket och stannat några dagar i Kristiansand så körde vi till Oslo till brudparets lägenhet och fyllde den med bröllopsgåvor.

Väl hemma i Vännäs med ca 400 mil ytterligare på mätaren funderade vi hur många som haft 3 bröllop inom loppet av 4 månader. Jag utmanar er J.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.