Dagens KSAU

Liljaskolan redovisande sin ekonomi som väl följer prognosen. Första månaden är lite svår att följa periodiserade siffror. Det blir lättare när man kommer några månader in på året. Vi fick också redovisat antal sökande till gymnasiet till hösten. Det är bevisligen så att Liljaskolan är populär. Över hälften av Vännäseleverna har sökt Liljaskolan. Totalt är det 1026 elever som sökt Liljaskolan inför nästa läsår. Hela 276 elever från Västerbotten har sökt Lilja som första hands val. Sen kommer det till de elever som söker från övriga landet. Det är bara Dragonskolan och Midgård som har fler sökande i länet. Så även detta år tar Liljaskolan betydligt större del av de allt minskande gymnasieeleverna och det allt ökande utbudet av gymnasieutbildningar.

Ekonomin redovisades för Kommunstyrelsen, Tekniska, Vård o omsorg, Barn o utbildning etc. Men redovisningen för januari månads periodisering är lite onödig då det är svårt att få en bild på enbart en månad. Så vi beslutade att inför nästa år den första konkreta ekonomiska redovisningen kommer i mars för februari månad. Ev. kommer vi lägga en redovisning av respektive förvaltnings bokslut i februari månad.
 
Vi hade en mycket intressant föredragning av behovet av förskola i framtiden. Kopplat till Älvdala som brann upp. Nu ska dessa avdelningar permanentas och hittas långsiktiga lösningar.
2011 behövs 3 avdelningar till enligt deras beräkningar. Vi har idag 20 avdelningar.  Idag har vi dessutom 11 dagbarnvårdare. Vi har haft svårt att rekrytera nya dagbarnvårdare. Och det är inte så konstigt när vi vet hur denna yrkesgrupp är behandlad av kommunen. Tidigare sa vi att man skulle se över arbetsvillkoren för denna yrkesgrupp.  Men vad har man gjort. Nej finns inte viljan till alternativen så blir man liksom handlingsförlamad.
 
Jo hade man vågat ta alternativen som finns inom barnomsorgen så hade vi sparat att antal sköna slantar. Det jag tänker på är Vårdnadsbidraget, barnomsorgspengen etc. Men man vill inte från majoritetens sida se några alternativ. Jag hade också önskat fler ”icke kommunala” initiativ.
 
Diskussionen drog ut på tiden och den återkommer vid nästa arbetsutskott. Men det var mycket intressant att följa siffrorna och den redovisning som vi fick på arbetsutskottet. Jag uttryckte det på mötet och säger det även här. Sådan redovisning har jag aldrig sett från den förvaltningen sedan Ola var chef. Känns bra att vi får trovärdighet för tjänstemännens beskrivningar av verkligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.