Socialtjänsten.

VK redogör återigen för hur socialtjänsten i Umeå har agerat när det gäller den person som utsatts för våldtäkt. I den tidigare artikeln kunde man läsa hur besviken man var mot socialtjänsten och deras agerande.

Jag har tidigare skrivit i saken och jag får en känsla att den allmänna bilden av socialtjänsten är att det inte händer nåt. Och är det nåt som händer så är det bara fel. Denna bild förstärkts ofta av medias vinkling i dessa frågor.
 
För vi har en inbyggd svårighet i denna sak att få en objektiv bild förmedlad. Det är nämligen så att socialtjänsten har tystnadsplikt och inte kan kommentera det enskilda ärendet. En annan faktor är att socialtjänsten också har myndighetsutövning.
 
Jag tycker uppriktigt synd om den tjejen som artiklarna har handlat om. Det är inget tu tal om det. Men jag inbillar mig att vi inte får oss serverad hela sanningen. Vi vet inte på vilka grunden socialtjänsten har avböjt bistånd i någon form. Denna verksamhet är ju ordentligt lag- och regelstyrd och det behövs en tydlighet både i ett avslag och ett bifall.
 
Med den insikt jag har i socialtjänstens arbete vill jag hellre säga att de gör ett mycket bra jobb. Visst finns det även inom socialtjänsterna i vårt land sådana människor som nog borde ha annat jobb. Så är det i alla branscher. Men jag är så less på att höra den allmänna bilden av socialtjänsten ofta förmedlad via media.
 
Med rätt helhetsbild kanske vi får en annan syn av dessa väktare för de som ibland tyvärr inte har nån annan som för deras talan (barnen) och deras agerande.
Tack för att ni finns!
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.